Γαλατόπιτα με φρούτα του δάσους θα το πουν το γλυκό αυτό μερικοί κοινοί και τελευταίοι αστοιχείωτοι. Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ακόμα μία χρονιά το Χαλογουίν και να θυμηθούμε τα νιάτα μας που ξεφαντώναμε στα τρομακτικά χάλογουϊν πάρτι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90.
500γρ.φρούτα του δάσους(κατεψυγμένα). μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτο βατόμουρο, φράουλες ή κεράσια.
180γρ.σιμιγδάλι ψιλό
50γρ.αλεύρι για ολες τις χρήσεις
3αβγάμεσαία
250γρ.ζάχαρηλευκή κρυσταλλική
3φιαλίδιαβανιλίνη
70γρ.βούτυρο
Οδηγίες
Εάν έχουμε ραβδομπλέντερ η διαδικασία είναι πανεύκολη. Ρίχνουμε και χτυπάμε/αλέθουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα ΕΚΤΟΣ από το βούτυρο.
Εάν έχουμε μπλέντερ ή μούλτι, σταδιακά χτυπάμε λίγο-λίγο το γάλα με τα φρούτα του δάσους ώσπου να έχουν αλεστεί όλα. Μετά τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το βούτυρο.)
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει σε μία κρέμα.
Αφού πήξει σε περίπου 5 λεπτά (ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας), κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πάλι καλά ώσπου να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 25-30εκ και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τα τοιχώματα και τη βάση του. Τινάζουμε ότι περισσεύει από το σιμιγδάλι της φόρμας.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 200οC για 40-45 λεπτά ή ώσπου να πιάσει μια καφετιά κρούστα από πάνω.