Κέικ Σύκο με Τραγανό Καπέλο. Απίθανη συνταγή και πανεύκολη. Φτιάχνεις δύο ζύμες σε δύο μπολ και δε χρειάζεται να λερώσεις μίξερ. Της τεμπέλας συνταγόλα δηλαδή μάνα μου, από αυτές που σου αρέσουν.


Από πάνω θα γίνει φοβερά τραγανό και μέσα θα βρίσκεις ζουμερά κομμάτια σύκου ανάμεσα στο κέικ σου. Όνειρο!

Προτείνω να χρησιμοποιήσεις καλό βούτυρο στη συνταγόλα αυτή γιατί δίνει γεύση.


Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Κέικ Σύκο με τραγανό καπέλο

Κέικ Σύκο με Τραγανό Καπέλο.

Κέικ Σύκο με Τραγανό Καπέλο. Απίθανη συνταγή και πανεύκολη. Φτιάχνεις δύο ζύμες σε δύο μπολ και δε χρειάζεται να λερώσεις μίξερ. Της τεμπέλας συνταγόλα δηλαδή μάνα μου, από αυτές που σου αρέσουν.
5 from 4 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: γλυκό
Keyword:  crumble, καπέλο, κέικ, σύκο, τραγανό
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour
Συνολικός Χρόνος: 1 hour 20 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 12 φέτες
Θερμίδες: 455kcal

Υλικά

Για το τραγανό καπέλο (ζύμη νο1)

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1 φιαλίδιο βανιλίνη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη με ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ) λιωμένο και κρύο.

Για το κέικ (ζύμη νο2)

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη με ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ) λιωμένο και κρύο.
  • 2 φιαλίδια βανιλίνη
  • 2 αβγά
  • 8 φρέσκα σύκα τα 2 ολόκληρα τα υπόλοιπα χονδροκομμένα

Οδηγίες

  • Όλη η συνταγόλα γίνεται χωρίς μίξερ. Σε δύο διαφορετικά μπολ ανακατεύουμε τα υλικά και των δύο ομάδων ξεχωριστά.
  • Στο μίγμα του κέικ κρατάμε δυο-τρία σύκα ολόκληρα στην άκρη(τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης για κέικ)
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το υγρό μίγμα του κέικ πρώτα μέσα.
  • Βυθίζουμε τα ολόκληρα σύκα μέσα στο μίγμα του κέικ
  • Τοποθετούμε από πάνω τη ζύμη του τραγανού καπέλου η οποία είναι τριφτή (σαν τριφτή μπισκοτοζύμη)
  • ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 1 ώρα ή ώσπου να πάρει χρυσαφένιο χρώμα επάνω το κέικ μας και όταν βάζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
  • ΜΗΝ ανοιξετε τον φούρνο σας τα πρώτα 40 λεπτά

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1φέτα/12 | Θερμίδες: 455kcal | Υδατάνθρακες: 58γρ. | Πρωτεΐνη: 6γρ. | Λιπαρά: 22γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 13γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 6g | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 82mg | Αλάτι: 179mg | Κάλιο: 124mg | Φυτικές Ίνες: 2γρ. | Σάκχαρα: 35γρ. | Vitamin A: 722IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 46mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

1
ΤΕΛΕΙΟ
1
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes