Κέικ λεμόνι που μπορείτε να το φτιάξετε σε ένα μπόλ, χωρίς μίξερ! Της Τεμπέλας όνομα και πράμα δηλαδη. Αφράτο, αρωματικό και απλά υπέροχο!

Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι η κλασική του νεςκαφέ η κοκκινη. Σας γράφω την συνταγή και με γραμμάρια αλλα και με κούπες για να σας ειναι πιό ευκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

  • 1 ½ κούπες αλεύρι φαρίνα – που φουσκωνει μόνο του (300γρ)
  • 1 κούπα ζάχαρη (200γρ)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρες (170ml) (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα κεσεδάκι 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%  )
  • ½ συσκευασία βούτυρο λιωμένο (130γρ)
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 3 φιαλίδια βανίλιας σκόνη
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού

 

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα στερεά υλικά: την φαρίνα, την σόδα, τις βανίλιες και την ζάχαρη
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, τα αβγά το ξύσμα και τον χυμό απο το λεμόνι και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τελευταίο το βούτυρο γιατι το έχουμε λιώσει και η θερμοκρασία του μπορεί να μας αλλάξει την σύσταση των αβγών.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε καλά μία φόρμα για κέικ (για να μην μας κολήσει και να βγαίνει εύκολα) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας.
  6. Ψήνουμε για 30-35′ στον αέρα ή ώσπου να ψηθεί το κέικ μας. Ελέγξτε το βάζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ. Εάν βγαίνει καθαρή χωρίς καθόλου ζύμη, τότε ειναι έτοιμο.

κέικ λεμόνι της τεμπέλας κέικ λεμόνι της τεμπέλας

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes