Chocolate Chip Cookies της Αγγλίδας Γιαγιάς
Αυτή η πολυαγαπημένη Αγγλική παραδοσιακή συνταγή είναι must! Εύκολα και πεντανόστιμα Σοκολατένια μπισκότα της Αγγλίδας Γιαγιάς σε λιγότερο απο 30 λεπτά! Ναι, και όλη η συνταγή γίνεται σε μπόλ… απο αυτές που σας αρέσουν! Καντε την και θα μπεί στις αγαπημένες σας σίγουρα! Κλείστε τις μπαλκονόπορτες γιατι θα έρχονται οι γείτονες απο την μυρωδιά να σας ζητάνε μπισκότα!! χαχα
Η συνταγή βγάζει περίπου 20 μπισκότα, ανάλογα το μέγεθος. Θα χρειαστούμε ένα μπόλ και λαδόκολλα για το ψήσιμο. Χρόνος προετοιμασίας 15′, Χρόνος ψησίματος 10′-12′
Υλικά
- 150γρ αγελαδινό βούτυρο(το καλό ντε!)σε θερμοκρασία δωματίου(sos!! βγαλτο απο το ψυγειο μια ωρα πριν!)
- 80γρ ζάχαρη μάυρη (προσοχή όχι καστανή. θέλουμε αυτην με τις μελάσες)
- 80γρ ζάχαρη λευκή
- 2 φιαλίδια βανίλιας
- 1 μεγάλο αβγό ή δύο αβγά medium
- 230γρ αλεύρι μαλακό
- ½ κ.γ. σόδα σκόνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 100γρ κουβερτούρα σε σταγόνες (chocolate chips)
Πώς τα φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στρώνουμε με δαδόκολλα δυο ταψιά (μπορείτε να τα ψήσετε και σε δύο δόσεις)
- Βάζουμε το βούτυρο, την μαυρη και την άσπρη ζάχαρη σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και τα αβγά, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τα chocolate chips και ανακατεύουμε απαλά για να πανε παντού.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μεταφέρουμε ίση ποσότητα ζύμης μπισκότου στο ταψί με την λαδόκολλα αφήνωντας αρκετό κενό ενδιάμεσα γιατι θα απλώσει (δείτε στις φωτογραφίες απο κάτω).
- Ψήνουμε στους 190°C στον αέρα για 8′-12′
- Όταν τα μπισκότα μας πάρουν χρώμα καφετί γυρώ-γυρω και στο κέντρο ειναι ακόμη μαλακά, είναι έτοιμα και τα βγάζουμε. Προσοχή: τα αφήνουμε στο ταψί για 4-5 λεπτά να σφίξουν και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν για να μην σπάσουν.
Απλά μοναδικά! Καλή απόλαυση!
You already used all votes
1 thoughts on “Chocolate Chip Cookies της Αγγλίδας Γιαγιάς”