Τα ΤΡΑΓΑΝΑ Cookies – Της Αγγλίδας Γιαγιάς V2.0
Έχω μια απόλυτη συνταγή για κούκις ευκολα γρήγορα και πολυ νοστιμα στο μπλόγκ και αυτή ειναι τα “Chocolate Chip Cookies της Αγγλίδας Γιαγιάς“.
Είναι απο τις πιο “κλικαρισμένες” συνταγές στο μπλόγκ μου και όχι άδικα. Τα μπισκότα αυτα είναι γρήγορα και όλα γινονται σε ενα μπόλ, με το χέρι. Εάν δεν τα εχεις φτιάξει ακόμη, προτείνω να ξεκινήσεις απο εκεί.
Αυτή η συνταγή που άνοιξες να διαβάσεις πάραυτα, είναι το καινούριο μου πάθος.
Έκανα αλλαγές στην απλή και εύκολη συνταγή παραπάνω γιατί ενω λατρεύω τα κλασικά κούκις με τη μαλακή μαστιχωτή υφή στο στόμα, ήθελα ενα μπίσκότο τραγανό.
¨Κρατσανιστό” που λέμε και στο χωριό μου.
Tα μυστικά ειναι τρία:
- το καλό χτύπημα με μίξερ του αγνού βουτύρου με τη ζάχαρη για να αφρατέψει.
- το ρυζάλευρο που προσθέτουμε στη ζύμη
- το πάγωμα της ζύμης στο ψυγείο.
Αναλυτικά σου τα γράφω παρακάτω στη συνταγή. Εάν αυτό που ψάχνεις κι εσύ ειναι η τραγανότητα, η πλούσια σοκολάτα και η απίστευτη βουτυρένια γεύση σε ενα μπισκότο, μη κοιτάς αλλού. Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή.
Τα ΤΡΑΓΑΝΑ Cookies – Της Αγγλίδας Γιαγιάς V2.0
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest ΒαθμολόγησεΕξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- μίξερ
Υλικά
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. ρυζάλευρο (απαραίτητο για να βγούν τραγανα τα μπισκότα)
- 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό (το καλο, ντε! οχι μαργαρίνες)
- 70 γρ. καστανή ζάχαρη
- 70 γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 κρόκους αβγών
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- ½ κ.γ. baking powder
- 200 γρ. κουβερτούρα bitter ή γάλακτος, ψιλοκομμένη με αρκετα μεγάλα κομμάτια.
- 1 γρ. αλάτι (*μία πρέζα)
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, την λευκή και καστανή ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά ώσπου να ασπρίσει το βούτυρο, να αφρατέψει και να γινει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για 1 λεπτό να ενσωματωθούν στο μίγμα.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, όλο το ρυζάλευρο, τη βανιλίνη και το baking powder. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να μη πεταχτεί όλο το μίγμα εξω, ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε και το αλλο μισό αλεύρι. Ενσωματώνουμε το τελευταίο μέρος αλευριού στο μίγμα με το χέρι. Η υφή θα πρεπει να ειναι οπως στην φωτογραφία.
- Προσθέτουμε την ψιλοκκομένη κουβερτούρα να παει παντου στη ζύμη.
- Σε μία λαδόκολλα προσθέτουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε ενα μακρόστενο κύλινδρο 30cm
- Τυλίγουμε καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει καλά. ΠΡΟΣΟΧΗ: το στάδιο αυτό ειναι απαραίτητο για την υφή του μπισκότου. εάν το παραλείψετε το μπισκότο θα απλώσει στον φούρνο και δεν θα γινει τραγανό.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα
- Κόβουμε τη ζύμη με ενα πριονωτό μαχαίρι σε δίσκους πάχους 1 cm
- Εάν μείνει στο ψυγείο παραπάνω απο 2 ώρες σκληραίνει αρκετά η ζύμη με αποτέλεσμα ορισμένοι δίσκοι ζύμης που εχουν χοντρά κομμάτια σοκολάτας να σπάνε στο κόψιμο. Διορθώνονται όμως χωρίς κόπο εαν τα ενώσετε αμέσως πατώντας τα με τα δάχτυλα. No drama here.
- Ψήνουμε τα μισά μπισκότα (περίπου 15 καθε φορά), σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για ΜΟΝΟ 10 λεπτά. Θα πάρουν ενα χρυσοκόκκινο χρώμα στις άκρες.
- ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ για να γίνουν τραγανά. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία για εώς και δυο εβδομάδες.