200γρ.κουβερτούραbitter ή γάλακτος, ψιλοκομμένη με αρκετα μεγάλα κομμάτια.
1γρ.αλάτι(*μία πρέζα)
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, την λευκή και καστανή ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά ώσπου να ασπρίσει το βούτυρο, να αφρατέψει και να γινει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για 1 λεπτό να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, όλο το ρυζάλευρο, τη βανιλίνη και το baking powder. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να μη πεταχτεί όλο το μίγμα εξω, ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά.
Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε και το αλλο μισό αλεύρι. Ενσωματώνουμε το τελευταίο μέρος αλευριού στο μίγμα με το χέρι. Η υφή θα πρεπει να ειναι οπως στην φωτογραφία.
Προσθέτουμε την ψιλοκκομένη κουβερτούρα να παει παντου στη ζύμη.
Σε μία λαδόκολλα προσθέτουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε ενα μακρόστενο κύλινδρο 30cm
Τυλίγουμε καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει καλά. ΠΡΟΣΟΧΗ: το στάδιο αυτό ειναι απαραίτητο για την υφή του μπισκότου. εάν το παραλείψετε το μπισκότο θα απλώσει στον φούρνο και δεν θα γινει τραγανό.
Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα
Κόβουμε τη ζύμη με ενα πριονωτό μαχαίρι σε δίσκους πάχους 1 cm
Εάν μείνει στο ψυγείο παραπάνω απο 2 ώρες σκληραίνει αρκετά η ζύμη με αποτέλεσμα ορισμένοι δίσκοι ζύμης που εχουν χοντρά κομμάτια σοκολάτας να σπάνε στο κόψιμο. Διορθώνονται όμως χωρίς κόπο εαν τα ενώσετε αμέσως πατώντας τα με τα δάχτυλα. No drama here.
Ψήνουμε τα μισά μπισκότα (περίπου 15 καθε φορά), σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για ΜΟΝΟ 10 λεπτά. Θα πάρουν ενα χρυσοκόκκινο χρώμα στις άκρες.
ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ για να γίνουν τραγανά. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία για εώς και δυο εβδομάδες.