“Κέτσαπ” με Πιπεριές Φλωρίνης
Φανταστική σάλτσα απο πιπεριές φλωρίνης. Πολύ εύκολη για να την φτιάξουμε και ταιριάζει τέλεια σε burgers και άλλα σάντουϊτς. Είναι vegan και νηστίσιμη συνταγή. Ο συνδυασμός της γλύκας και της οξύτητας (που βρίσκουμε και στην κλασσική κέτσαπ) με την σπιρτάδα της πιπεριάς κάνουν την διαφορά. Φτιάξτε την! Σούπερ γεύση η οποία θα μεταμορφώσει τα σάντουϊτς σας μία για πάντα.
Θα χρειαστούμε ένα μούλτι ή ενα ραβδομπλέντερ, αλουμινόχαρτο και ένα μικρό ταψάκι. Χρόνος προετοιμασίας 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Υλικά
- 5 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης (450γρ περίπου)
- 100γρ μηλόξιδο ή αλλο λευκό ξίδι
- 80γρ ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. καυτερή κόκκινη πάπρικα σκόνη
- αλάτι
Πώς την φτιάχνουμε
- Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το ξίδι με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε απο τα σπόρια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες
- Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με το σκόρδο, το μίγμα απο ξίδι και ζάχαρη, λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα
- Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170ºC ώσπου να μαλακώσουν οι πιπεριές.
You already used all votes