Τα μπισκότα θαύμα!

Κι εκεί που σκέφτεσαι έφτασε ο καιρός για δίαιτα πάλι, άντε λες δε γ/μιέται* φτιάξε κάνα σόφτ κούκι ετσι για το καλό της χρονιάς. (*δικό μου ειναι το μπλόγκ θα βρίζω οσο θέλω χαχα)

Πάτα εδώ και μαγικά θα μεταφερθείς κατευθείαν στη συνταγή χωρις να χρειαστεί να διαβάσεις την πάρλα μου.

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ(εγώ) ΕΦΤΙΑΞΕ τα ΙΟΝ Αμυγδάλου σόφτ κούκις. Τα πάντα με σοφία εποίησε που λέει και η λαϊκή γλώσσα.

κουκις σοκολατας

Θα σου περιγράψω την εμπνευσή μου με τρείς λέξεις και μία ιστοριούλα. Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί και το ρεβύθι…

that's all folks circle GIF

Η ιστορία ξεκινά με το εξής διαπίστευμα: ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ μάνα μου!! Το παραμύθι μου έγινε αμέσως εφιάλτης! Έψαχνα τα ντουλάπια της κουζίνας πανικόβλητος να δω τι θα κάνω μη χασω καμιά θερμίδα, και ξάφνου, έπεσα πανω σε μια ΙΟΝ αμυγδάλου που ειχε μείνει πισω-πίσω στο ντουλάπι.

Ένιωσα σαν να την άφησε εκεί ένας άγγελος. Η καρδιά μου ζεστάθηκε αμέσως. Η σπίθα στις άκρες των ματιών μου λαμπίρισε καθώς την ανασήκωνα στην αγκαλιά μου. Την ξύπνησα απο τον λίθαργο της απραγίας και έδωσα νόημα στην απλοϊκή ύπαρξή της: “ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟ” αναφώνησα εκστασιασμένος και φόρεσα με μια κοφτή κίνηση την ποδιά μου. (πως τα λέω ο π/στης ε;;; χαχα)

αγγελος

Μ’αυτά και μ’αυτά θα γεράσουμε που έλεγε και μία φίλη μου. Νομίζω σου έδωσα να καταλάβεις μάνα μου περί τίνος πρόκειται. Συνταγή θαύμα.

ΠΡΕΠΕΙ να τα φτιάξεις τα ION Αμυγδάλου Cookies και μη κάνεις αλλαγές στα υλικά, κάνε μια βόλτα στο σούπερ και πάρε ότι χρειάζεται! Γρήγορα στη κουζίνα!

ION Αμυγδάλου Cookies

Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 12 minutes
Συνολικός Χρόνος 22 minutes
Μερίδες 15 μπισκότα

Υλικά

  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(sos!! βγαλτο απο το ψυγειο μια ωρα πριν!)
  • 80 γρ. ζάχαρη μάυρη προσοχή όχι καστανή. θέλουμε αυτήν με τις μελάσες
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 2 φιαλίδια βανιλίνη σκόνη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. ΙΟΝ Αμυγδάλου η μισή ψιλοκομμένη και η υπόλοιπη σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στρώνουμε με δαδόκολλα δυο ταψιά (μπορείτε να τα ψήσετε και σε δύο δόσεις)

  2. Βάζουμε το βούτυρο, την μαύρη και την άσπρη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.  ΠΡΟΣΟΧΗ: για να πετύχει αυτό το βήμα πρέπει να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να μαλακώσει τελείως. Το καλοκαίρι 40 λεπτά είναι αρκετά αλλα τον χειμώνα ίσως χρειαστεί μέχρι και 2 ώρες(μπορείτε να το βγάλετε απο το προηγούμενο βράδυ. Ενα χειμωνιάτικο κόλπο είναι να ανοίξετε τον φούρνο σας στους 50οC στον αέρα και να αφήσετε το βούτυρο να μαλακώσει εκει για 30-40 λεπτά.

  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το αβγό, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.

  4. Ρίχνουμε την σοκολάτα (και την ψιλοκομμένη και τα μεγάλα κομμάτια)  ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού.

  5. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μεταφέρουμε ίση ποσότητα ζύμης μπισκότου στο ταψί με την λαδόκολλα αφήνωντας αρκετό κενό ενδιάμεσα γιατι τα μπισκότα θα απλώσουν

  6. Ψήνουμε στους 190°C στον αέρα για 10-12 λεπτά

    Όταν τα μπισκότα μας πάρουν απαλό χρώμα καφετί γυρώ-γυρω και στο κέντρο ειναι ακόμη μαλακά, είναι έτοιμα και τα βγάζουμε. Προσοχή: τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν τελείως. Θα σας φαίνονται άψητα σαν να ειναι πολύ μαλακά αλλα πιστέψτε με θα σφίξουν δε χρειάζεται να τα ψήσετε παραπάνω.

Εφτιαξες τη συνταγή; Μοιράσου την μαζί μου. Τάγκαρε με στο ίνστα @kserotiefages, και χρησιμοποίησε χάσταγκ #kserotiefages

2
ΤΕΛΕΙΟ
5
9
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes