Η ελληνική επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Αραβόσιτος ο κοινός ή Ζέα η μαϋς.

Σας προτείνω παρακάτω δύο τρόπους για να απολαύσετε τα καλαμπόκια σας “like a boss”.

like a boss

Ένας φυσικά ο κλασσικός  με το βράσιμο αλλα με μία “μαμουνιά” για έξτρα γεύση και νοστιμιά, και ο δεύτερος “του τεμπέλη” φοιτητή (δέν είναι “της τεμπέλας” γιατι όσο νάνε οι συνταγές της τεμπέλας έχουν και 2-3 στάδια.. εδώ ειναι καθαρά ανδρική “τεμπελιά”  τύπου δεν κανω σχεδόν τίποτα) payback τεμπέλας δλδ.. χαχα

1. Ο κλασσικός τρόπος, αυτός που έκανε η μανούλα στο σπίτι.

καλαμπόκι

Ο κλασσικός τρόπος λοιπόν είναι το βράσιμο σε μπόλικο φρέσκο νερό. Βάζουμε τα καλαμπόκια και γεμίζουμε μέχρι πάνω την κατσαρόλα νερό. Το μυστικό εδώ ειναι να μην βάλουμε απο τώρα αλάτι αλλα και να προσέξουμε τον χρόνο βρασμού. αφού βράσει το νερό και αρχίσει να κοχλάζει  μετρήστε 2-3 λεπτά και βγάλτε τα! Εάν ειναι λίγο πιο “μπαγιάτικα” τα καλαμπόκια θα χρειαστούν 2-3 λεπτά παραπάνω αλλα το πιάσατε το νόημα. Δεν τα παραβράζουμε γιατι θα τα πετάμε στον τοίχο μετα και θα ανοίγουν τρύπα! 🙂

Το δεύτερο μυστικό είναι το αγελαδινό βούτυρο*. Στο νερό που βράζει ρίχνουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό μοσχομυριστό και αφήνουμε να κάνει τα μαγικά του! Ω, τι ηδονή! ω, τι απόλαυση!!! *στα ειδικά καταστήματα τροφών μπορείτε να βρείτε και VEGAN βούτυρο!

Α, μή ξεχάσετε όταν βράσουν να πασπαλίσετε με αλατάκι! Εάν έχετε και κανένα κάλεσμα στο σπίτι πασπαλίστε και με λίγη πάπρικα για να εντυπωσιάσετε! λίγη ε, μη γίνει το καλαμπόκι αλά μεξικάνικο απο το κάψιμο! (εκτος αν σου αρέσει-ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ!)

2. Ο τρόπος του τεμπέλη!

Λοιπόν, άσε τους απο πάνω να παιδεύονται με κατσαρόλες, νερά βούτυρα και τέτοια…

Άκου φανταστικό τρίκ: ανοίγεις το φουρνάκι μικροκυμμάτων και ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ  τα καλαμπόκια με τα πράσινα φλούδια του και τα μουστάκια του το βάζεις μέσα.

Ρυθμίζεις 3 λεπτά* ανα τεμάχιο στο ανώτερο σέτινγκ στα μικροκύμματα και όταν χτυπήσει ο μαγικός ήχος “ντιν-ντιν” είναι έτοιμο! θα εκπλαγείς! Ξεφλουδίζεις-αλατίζεις-κατασπαράζεις. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Και όχι δεν κανω πλάκα, έχει γίνει ο αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος τους. Βγαίνουν μούρλια σάν βραστά μάνα μου…!

Ουτε να λερώνεις κατσαρολες ούτε τίποτα. Τόσο ενθουσιασμό είχα να νοιώσω απο τη μερα που έψησα το πρωτο μου κέικ όταν ήμουν φοιτητής!

Άντε δες και τη συνταγή μου για το τέλειο κέικ μπανάνα-βανίλια της τεμπέλας. Κλίκαρε εδώ.

13
ΤΕΛΕΙΟ
5
4
ΑΓΑΠΩ!
4
ΧΑΧΑ
You already used all votes