Ένα κέικ τρελή επιτυχία. Το έφτιαχνα στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που δεν είχαμε μίξερ και πολυτέλειες στο φοιτητικό σπίτι, αλλα θέλαμε το κέικ μας το νόστιμο το σπιτικό που ετοιμάζεται στο πεντάλεπτο και μυρίζει όλο το σπιτι. Ορίστε λοιπόν το δικό μου «κέικ της τεμπέλας» που έχει «αφρατέψει» μπόλικο κόσμο, ναι, ναι σε μένα τα χρωστάνε τα περιττά κιλά τους αρκετοί φίλοι μου απο τότε… χαχα!

Το βούτυρο στην συνταγή ειναι λιωμένο, και τα αβγά χτυπημένα απο πρίν. Βάζουμε πέντε φιαλίδια βανίλιας για μπόλικο άρωμα και μία ώριμη μπανάνα για έξτρα γευση! Αν και συνήθως σας δίνω τις συνταγές όπως πρέπει, δηλαδή σε γραμμάρια, σε αυτήν την συνταγή θα σας δώσω ποσότητες με κούπες για να σας ειναι πιο εύκολη. Χρησιμοποιήστε π.χ. μία κούπα του καφέ για να μετρήσετε τα υλικά σας (όπως π.χ. η κόκκινη κλασική του νές καφέ που τυχαίνει να την εχω δει σε όλα τα σπίτια) αλλα προσοχή να ειναι η ίδια καθε φορά.

Μόλις το μάθετε θα το φτιάχνετε συνέχεια!  Εγγυώμαι!




Θα χρειαστούμε ενα ταψάκι για κέικ (ή τα αλουμινένια μιας χρήσης απο το σουπερμαρκετ), και ένα μπολ για ανακάτεμα.

 

Υλικά

  • 1 ½ κούπα φαρίνα (αλέυρι που φουσκώνει μόνο του)
  • Μισή συσκευασία βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 5 φιαλίδια βανίλια
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Στο μπολ μας ρίχνουμε την φαρίνα, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο την μπανάνα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ(για να ξεκολλάει ευκολα αφου ψηθεί το κεικ μας)
  5. Βάζουμε το μίγμα μας στην φόρμα για το κέικ και ψήνουμε στους 180°C  για 35′ περίπου.

 

Οι θερμοκρασίες σε καθε φούρνο διαφέρουν και παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλη ειναι η φόρμα που το ψήνετε. Γιαυτό  ένα κόλπο για να ξέρετε πότε έγινε το κέικ σας ειναι να δείτε όταν επάνω σχηματιστεί μια κοκκινη όμορφη κρούστα, τότε να βάλετε βαθιά μέσα μία οδοντογλυφίδα. Εαν αυτή βγαίνει καθαρή απο το κεικ τότε το κέικ σας ειναι ετοιμο!

 

υλικα κεικ κεικ κεικ της τεμπελας κεικ της τεμπελας