Κέικ Σύκο με Τραγανό Καπέλο. Απίθανη συνταγή και πανεύκολη. Φτιάχνεις δύο ζύμες σε δύο μπολ και δε χρειάζεται να λερώσεις μίξερ. Της τεμπέλας συνταγόλα δηλαδή μάνα μου, από αυτές που σου αρέσουν.
100γρ.βούτυρο αγελαδινό(ή μαργαρίνη με ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ) λιωμένο και κρύο.
Για το κέικ (ζύμη νο2)
200γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ.γιαούρτιστραγγιστό
200γρ.ζάχαρηλευκή
200γρ.βούτυρο αγελαδινό(ή μαργαρίνη με ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ) λιωμένο και κρύο.
2φιαλίδια βανιλίνη
2αβγά
8φρέσκα σύκατα 2 ολόκληρα τα υπόλοιπα χονδροκομμένα
Οδηγίες
Όλη η συνταγόλα γίνεται χωρίς μίξερ. Σε δύο διαφορετικά μπολ ανακατεύουμε τα υλικά και των δύο ομάδων ξεχωριστά.
Στο μίγμα του κέικ κρατάμε δυο-τρία σύκα ολόκληρα στην άκρη(τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης για κέικ)
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το υγρό μίγμα του κέικ πρώτα μέσα.
Βυθίζουμε τα ολόκληρα σύκα μέσα στο μίγμα του κέικ
Τοποθετούμε από πάνω τη ζύμη του τραγανού καπέλου η οποία είναι τριφτή (σαν τριφτή μπισκοτοζύμη)
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 1 ώρα ή ώσπου να πάρει χρυσαφένιο χρώμα επάνω το κέικ μας και όταν βάζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.