Ρυζόγαλο Σμυρνέικο της Θείας Κατίνας (Halloween)
Τα προηγούμενα χρόνια μάθαμε να γιορτάζουμε σε αυτή τη χώρα αυτή τη “ξενόφερτη” γιορτή. Τα μικρά να διασκεδάζουν στην κουζίνα φτιάχνοντας γλυκούλια τερατάκια κούκις και λουκανικοπιτάκια μούμιες, και οι “μεγάλοι” να κάνουμε πάρτι με τρομακτικές διακοσμήσεις και horror μπουφέ με κομμένα δάχτυλα και χαλασμένα αβγά.
Η φετινή χρονιά Χαλογουίν είναι διαφορετική. Οικειοποιούμαι απροκάλυπτα τη γιορτή (είδες, ξέρω και δύσκολες λέξεις μάνα μου χαχα) και της βάζω ΓΚΡΙΚ σημαία!
Με μπόλικο χιούμορ και φαντασία ξεκινάω να μετατρέπω αυθεντικά ελληνικά πιάτα και γλυκάκια στις halloween εκδοχές τους. Μερικές δημιουργίες θα είναι “γλυκούλικες” ιδανικές για παιδικά πάρτι και άλλες θα είναι “τρομακτικές” και “αηδιαστικές“. Έτσι όπως αρμόζει σε κάθε φανατικό halloweenάκια για να φτιάξει πραγματική horror ατμόσφαιρα που θα συνοδέψει επιτυχημένα ενήλικα πάρτι και μαζώξεις σε σπίτια, χωρίς να απαρνούμαστε το μεσογειακό ταμπεραμέντο μας.
Ρυζόγαλο Σμυρνέικο της Θείας Κατίνας (Halloween)
Το ρυζόγαλο της θείας Κατίνας είναι μοναδικό. Σου γαργαλά τον ουρανίσκο σου με τα μαγευτικά αρώματα της βανίλιας και της μαστίχας. Παραδοσιακά απολαυστικό και σατανικά θρεπτικό, είναι ίσως το γλυκό που αγαπήσαμε όλοι σαν μικρά παιδιά.
Σε αυτήν την εκδοχή σου φτιάχνω την παραδοσιακή Σμυρνιώτικη συνταγή, αλλά με προσθήκη πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής και ζελεδάκια μάτια (δεν παίρνω όρκο πως δεν είναι πραγματικά), για να το προσαρμόσω στα γούστα της θείας. Και να ξέρεις… δεν το λέμε παραέξω αλλά η θεία διαβάζει το φλιτζάνι με μια “διαφορετική” μαγική ματιά.
Ρυζόγαλο Σμυρνέικο της Θείας Κατίνας (Halloween)
Υλικά
- 1 κιλό γάλα πλήρες
- 250 γρ. νερό (ένα ποτήρι)
- 8 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- ½ κ.γ. μαστίχα σκόνη
- 10 κ.σ. ζάχαρη (ή κρυσταλλική στέβια)
- 2 φιαλίδια βανίλια
- 2 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ) (ή αλλιώς νισεστέ)
- χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
- Ζελεδάκια μάτια τρομακτικά
- κανέλα
Οδηγίες
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ
- Αφήνουμε να βράσει το μίγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει.
- Συνεχίζουμε τον βρασμό ανακατεύοντας μέχρι να σκάσει και να μαλακώσει τελείως το ρύζι.
- Δοκιμάζουμε λίγο για να ρυθμίσουμε τη γλυκύτητα. Εάν σας αρέσει περισσότερο γλυκό προσθέστε και άλλη ζάχαρη σε αυτό το στάδιο.
- Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ώσπου να πάρει το επιθυμητό χρώμα – ελαφρύ ξεθωριασμένο/"χαλασμένο" πράσινο. Εάν χρησιμοποιήσετε χρώμα σε τζελ, μία μικρή ποσότητα στη μύτη της οδοντογλυφίδας είναι αρκετό.
- Προσθέτουμε στο τέλος το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ποτήρι με 5-6 κ.σ. νερό. (η ποσότητα του νερού αυτή είναι έξτρα από την ποσότητα νερού της συνταγής που μπαίνει στην κατσαρόλα με το γάλα στην αρχή)
- Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, σε αυτό το στάδιο στη Σμύρνη το βάζουν σε μπολάκια και το ψήνουν σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά ώσπου να πιάσει κρούστα. Ωστόσο, μπορείτε να το σερβίρετε και τώρα προσθέτοντας τα ζελεδάκια-μάτια και την κανέλα.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!