Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ
Αφήνουμε να βράσει το μίγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει.
Συνεχίζουμε τον βρασμό ανακατεύοντας μέχρι να σκάσει και να μαλακώσει τελείως το ρύζι.
Δοκιμάζουμε λίγο για να ρυθμίσουμε τη γλυκύτητα. Εάν σας αρέσει περισσότερο γλυκό προσθέστε και άλλη ζάχαρη σε αυτό το στάδιο.
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ώσπου να πάρει το επιθυμητό χρώμα - ελαφρύ ξεθωριασμένο/"χαλασμένο" πράσινο. Εάν χρησιμοποιήσετε χρώμα σε τζελ, μία μικρή ποσότητα στη μύτη της οδοντογλυφίδας είναι αρκετό.
Προσθέτουμε στο τέλος το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ποτήρι με 5-6 κ.σ. νερό. (η ποσότητα του νερού αυτή είναι έξτρα από την ποσότητα νερού της συνταγής που μπαίνει στην κατσαρόλα με το γάλα στην αρχή)
Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, σε αυτό το στάδιο στη Σμύρνη το βάζουν σε μπολάκια και το ψήνουν σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά ώσπου να πιάσει κρούστα. Ωστόσο, μπορείτε να το σερβίρετε και τώρα προσθέτοντας τα ζελεδάκια-μάτια και την κανέλα.