Χουχουλιάρικη, χειμωνιάτικη, γεμάτη αρώματα, γεύση και τόσο μα τόσο εύκολη!

Μηλόπιτα τριφτή λοιπόν, και σας υπόσχομαι θα τρελαθείτε μολις την δοκιμάσετε! Χωρίς ζωικά προϊόντα, κατάλληλη για τους βίγκαν αλλά και για περιόδους νηστείας.

Eating Pie GIF by Laff Mobb’s Laff Tracks

Αυτή η Μηλόπιτα είναι η γεύση των παιδικών μου χρόνων. Μιάς και είναι τελείως συνταγή για τεμπέλες, η μανούλα την έφτιαχνε συχνά-πυκνά για να μας ξεφορτωθεί όταν θέλαμε γλυκό.

Και δεν παραπονιόμασταν καθόλου μπορώ να σας πω, όσο συχνα και να την έτρωγα, αυτή η γεύση εχει μείνει στην καρδιά μου. Και να που έφτασε ο καιρός να την μοιραστώ μαζί σας! Απολαύστε την!!


μηλοπιτα τριφτή νηστισιμη vegan
μηλοπιτα τριφτή

Μηλόπιτα Τριφτή – της Τεμπέλας

5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour
Συνολικός Χρόνος: 1 hour 20 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 8 Άτομα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. ζάχαρη

Για την γέμιση

  • 7 μήλα μεγάλα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 φιαλίδια βανιλίνη
  • 1/2 λεμόνι τον χυμό

Οδηγίες

Φτιάχνουμε τη Ζύμη

  • Ανακατεύουμε το λαδι με το αλεύρι και την ζάχαρη ώσπου να έχουμε ένα τριφτό μίγμα σαν “βρεγμένη άμμο”.

Φτιάχνουμε τη γέμιση

  • Τα 1-2 μήλα τα κοβουμε σε χονδρούς κύβους και τα υπόλοιπα τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη ή ενα μούλτι. Θέλουμε να έχει διάφορες υφές η γεμισή μας, έτσι έχουμε και την νοστιμιά αλλά και το κρατσανιστό του μήλου σε κάθε μπουκιά. Προσωπικά δέν καθαρίζω τα μήλα απο την φλούδα, αλλα εσείς κάντε τα όπως τα προτιμάτε.
  • Πασπαλίζουμε με τον χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά μας, την βανίλια και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σύνθεση

  • Σε ένα ταψάκι ή τσέρκι 20-25cm, απλώνουμε μία βάση απο τη ζύμη που φτιάξαμε και την πατάμε με το χέρι μας να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την γέμιση και την απλώνουμε ως την άκρη.
  • Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνουμε τριφτά σε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και την κάτω αντίσταση, σε χαμηλή θέση στον φούρνο μας για 1 σχεδόν ώρα. (Θα δείτε να έχει χρυσίσει η επιφάνεια της μηλόπιτας αρκετά πρίν την βγάλετε απο τον φούρνο.)
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
μηλόπιτα
η παλιά φωτογραφία συνταγης απο το 2017 – η προσπάθεια μετράει- χαχα
45
ΤΕΛΕΙΟ
3
8
ΑΓΑΠΩ!
11
ΧΑΧΑ
You already used all votes