Πολύ νόστιμα, διαιτητικά αλλά και λίγο γκουρμέ φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι! Ιδανικά για μια βραδιά που δεν έχετε μαγειρέψει, αλλά και για να τα σερβίρετε σε φίλους σας! Απολαύστε τα!

 

Φιλετάκια Κοτόπουλο με σάλτσα Πορτοκάλι

Κουζίνα Μεσογειακή
Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 20 minutes
Συνολικός Χρόνος 30 minutes
Μερίδες 4 Άτομα

Υλικά

  • 2 τεμάχια κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένα σε μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κάρυ
  • 4 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι ιδανικά χωρίς ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό του
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό (για να δέσουμε την σάλτσα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα Μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κύβους, το ελαιόλαδο, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε όσο θέλουμε μέσα στο ψυγείο να πάρει το κρέας το άρωμα απο το κάρυ.
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με την μαρινάδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο
  3. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει σάλτσα μας
  4. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή άλλο αρωματικό, και συνοδεύουμε με ένα καλό λευκό κρασί.