Ξέρω τι έφαγες  όταν ήσουν μόνος σου…  Αυτό το πιάτο ειναι οικονομικό, το κάνω στα γρήγορα οταν πεινάω, έχω δουλεια, θέλω κατι θρεπτικό και όχι τζάνκ-ντελίβερυ και δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω κάτι που θα μου φαει ολη την ώρα ξεκούρασης μου.  Είναι νοστιμότατο ασιατικό πιάτο προσαρμοσμένο για δυο μικρές  μερίδες και σε “κρατάει” ως το βράδυ άνετα.

 Γράψτε συνταγή:

Υλικά

  • 900ml ζωμό κοτοπουλο ή λαχανικών (σε νερό που βράζει βάλε κύβους εμπορίου και φτιαξε τον ζωμό στα γρήγορα)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο περίπου 175γρ
  • 20γρ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100γρ noodles αυγού
  • 2 κουταλίες της σούπας καλαμπόκι (κονσέρβας ή κατεψυγμένο)
  • 3 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50γρ λάχανο χονδροκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι άσπρο κομμένο φέτες (ή ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ανάλογα τα γούστα)
  • 2 κουταλάκια της σούπας σάλτσα σόγιας (+ έξτρα για το σερβίρισμα)
  • λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 Πώς το φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε τον ζωμό σε ενα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο. Όταν παρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά  μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ωσπου να μαγειρευτεί το κοτόπουλό μας. Όταν περάσει ο χρόνος βγαζουμε το κοτόπουλο σε εναν δίσκο κοπής και το ψιλοκόβουμε (ή χρησιμοποιούμε ενα πηρούνι και “ξυνουμε” όλο το φιλέτο μας ωσπου να γίνει όλο λεπτές “κλωστές”)
  2. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στον ζωμό μας μαζι με τα noodles, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια τα κρεμμύδια μας το λάχανο και την σάλτσα σόγιας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 3-4 λεπτά  ωσπου να γίνουν τα noodles μας. Σερβίρουμε σε δύο μπολ και στολίζουμε με μαιντανό ή  φρεσκο κρεμμυδάκι.  Εγώ κάνω και μια μικρή τατιανιά και προσθέτω έξτρα σάλτσα σόγιας και λίγο μπούκοβο πριν τα κατασπαράξω 🙂

Εύκολο και γρήγορο γεύμα για δύο! Δοκιμάστε το! Φιλιά!