Η Κόλαση των γλυκών. Τέλεια τούρτα για τους λάτρεις της μπίτερ σοκολάτας, ιδανική για να την απολαύσετε με ένα φλυτζάνι αρωματικό καφέ ή ένα φύτζάνι δυνατό τσάι! Υπέροχη για γιορτές για “μεγάλα” παιδιά που λατρεύουν την πικρή σοκολάτα και σχετικά απλή συνταγή για όσους ασχολούνται με την κουζίνα. Περιέχει ένα σοκολατένιο παντεσπάνι χωρισμένο σε δύο κομμάτια, μπόλικο σιρόπι αρωματισμένο με ρούμι και η κρέμα είναι απλή γκανάς μπίτερ σοκολάτας που σταθεροποιούμε στο ψυγείο! Κρατήθηκα για να μην φάω δεύτερο κομμάτι σας λέω!!




Bitter Τούρτα Σοκολατίνα

Κουζίνα Αγγλική, Ελληνική
Προετοιμασία 1 hour
Συνολικός Χρόνος 1 hour 1 minute
Μερίδες 1 τούρτα

Υλικά

Βάση (Παντεσπάνι Σοκολάτας)

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ κακάο σκόνη
  • 9 αβγά

Σιρόπι (για το παντεσπάνι)

  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 300 γρ νερό
  • 100 γρ ρούμι (ή κονιάκ)

Κρεμα (Γκανάς)

  • 700 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 700 γρ κουβερτούρα 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ μέλι

Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
    αβγα αφρατεμα
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μίξερ, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα μέσα σε ένα τσέρκι(ή ταψάκι) διαμέτρου περίπου 20cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. (sos: Φτιάξτε το παντεσπάνι σας μία μέρα πρίν γιατί θα σας τριφτεί εαν επιχειρήσετε να το κόψετε ζεστό).
  4. Κόβουμε το παντασπάνι μας σε δύο ή τρείς οριζόντιες φέτες.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για τεσσερα λεπτά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

Κρέμα (Γκανάς Σοκολάτας)

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσουν.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρα κομμάτια και αδειάζουμε το μίγμα με την κρέμα απο πάνω ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20cm σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό του τη μία φέτα από τo παντεσπάνι μας. Το σιροπιάζουμε απλώνουμε πάνω μια στρώση κρέμας και συνεχίζουμε με τις υπολοιπες στρώσεις. (Εάν η κρέμα σας ειναι αρκετά αραιή βάζουμε πρίν απο καθε στάδιο την τούρτα στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου ωσπου να σταθεροποιείτε η κρέμα μας και συνεχίζουμε στις υπολοιπες στρώσεις.)
  2. Η τελευταία στρώση πρεπει να είναι με κρέμα, και αφού κρυώσει καλά για αρκετές ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, την πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.

Μικρά Μυστικά

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes