Πατατόσουπα Βελουτέ

50

Υπέροχη! Φανταστική! Μάρβελους! Φάμπιουλους! Πατατόσουπα υπερ-θρεπτική, με βιταμίνες και έξτρα νοστιμιά από τα λαχανικά που περιέχει, τυρί γραβιέρα λιωμένο και μπέικον καπνιστό για τη γεύση!

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Το λίγο ψιλοκομμένο δαμάσκηνο που πρόσθεσα κατά το σερβίρισμα είναι η “τατιανιά” που θα απογειώσει γευστικά την εμπειρία σας μέσα από την γλύκα του και την υφή του!

Απολαύστε τη χωρίς πολλές ενοχές και σαν κυρίως πιάτο! Α, να μην ξεχάσω να σας πω πως τη δεύτερη μέρα κρύα ήταν πέντε φορές καλύτερη! win-win σας λέω αυτή η συνταγή! Απλά φτιάξ’ τη!

Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 
πατατόσουπα

Πατατόσουπα Βελουτέ

5 from 3 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 minutes
Συνολικός Χρόνος: 45 minutes
Μερίδες : 3 μερίδες

Υλικά

  • 1000 γρ πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σελινόριζα μέτριο προς μικρό μεγεθος
  • 1 πράσο μικρό
  • 3-4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 lt ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλο. Εάν έχετε κύβους αραιώστε δύο κύβους σε ένα λίτρο ζεστό νερό και έχετε τον ζωμό έτοιμο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)
  • μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
  • δαμάσκηνα ξερά (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το καπνιστό μπέικον και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο φρέσκο αγελαδινό. (όσο πιο μικρά τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η σούπα μας)
  • Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κι αυτές σε μικρά κομμάτια, το ζωμό μας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας.
  • Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας η σούπα είναι έτοιμη. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ.
  • Προσθέτουμε την γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην σούπα μας.
  • Σερβίρουμε τη σούπα, πασπαλίζουμε με πιπέρι, βάζουμε στο κέντρο ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά και μαϊντανό και γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος.

Μικρά Μυστικά

πατατόσουπα
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
2
ΤΕΛΕΙΟ
0
9
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close