Ριγανάτες μπουκίτσες χοιρινού, ιδανικός μεζές για το κρασάκι μας! Δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις εδώ, άλλωστε έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε ταβέρνες και σε μαζέματα σε φίλους τηγανιά χοιρινή. Να και η δική μου συνταγή λοιπον!




Χοιρινή Τηγανιά Ριγανάτη

Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 15 minutes
Μερίδες 6 μερίδες

Υλικά

  • 1000 γρ χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. τσιμένι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κύβους το κρέας μας, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε ολα μαζι καλά για να πανε τα μπαχαρικά και τα αρώματα παντου στο κρέας.
  2. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φαγητού και το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας. Έαν εχουμε προβλέψει κάνουμε την διαδικασία απο την επόμενη νύχτα ωστε να μείνει το κρέας με τα αρώματα μέχρι 12 ώρες!
  3. Ψήνουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρά ώσπου να ροδίσουν οι μπουκίτσες κρέατος. Μπορούμε να σβήσουμε με ένα σφινοπότηρο κρασί λευκό ή ρετσίνα.