Μακαρονάδα με Τόνο και Τοματίνια (Σικελιάνικη)
Μακαρονάδα με Τόνο και Τοματίνια και μπόλικη ρίγανη! Σικελιάνικη πεντανόστιμη συνταγή. Τρως με Ιταλική φινέτσα σε 20 λεπτά. Έχει μετρημένα, λιγοστά λιπαρά γιατί χρησιμοποιούμε το λάδι από την κονσέρβα τόνου. Γι’αυτό να προτιμήσεις τόνο σε ελαιόλαδο και να είναι ποιοτικός!
Τα μοσχοβολιστά μεσογειακά υλικά είναι η ρίγανη και η κάπαρη που δίνουν τα απίθανα γήινα αρώματα. Τη θαλασσινή γεύση τη δίνει ο τόνος και το ταμπεραμέντο της σάλτσας έρχεται από τα φρέσκα ελληνικά τοματίνια. Αυτά τα λιγοστά υλικά θα δέσουν με 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά σου μάνα μου. Το άμυλο που περιέχει θα κάνει το θαύμα του. Έτσι δένουν τις σάλτσες οι Ιταλοί φίλοι μας αιώνες τώρα!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Μην ξεχάσεις, το μακαρόνι που θα διαλέξεις να είναι κάτι ιδιαίτερο. Η απλότητα των υλικών σηκώνει ένα “περίεργο” ζυμαρικό με άρωμα και γεύση για να απογειώσει το πιάτο σου. Σε παίρνει, μιας που τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ οικονομικά, να αγοράσεις ένα ποιοτικότερο, χειροποίητο ζυμαρικό και να στηρίξεις μια μικρή επιχείρηση που προσέχει την ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων της.
Για την παραπάνω συνταγή μου, μου έστειλε να δοκιμάσω τα ζυμαρικά της η “Αριάδνη”. Μία οικογενειακή επιχείρηση από την Αχαΐα που φτιάχνει 20 χρόνια τώρα, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά με ιδιαίτερες γεύσεις.
Μακαρονάδα με Τόνο και Τοματίνια (Σικελιάνικη)
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 500 γρ. τοματίνια
- 4 κ.σ. κάπαρη (γεμάτες κουταλιές, μην τη φοβηθείς μάνα μου! χαχα)
- 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο (160γρ)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3 κουτάλες νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει (για τα ζυμαρικά). Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ελαφρώς λιγότερο από τον χρόνο που λέει το πακέτο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μόνο το λάδι της κονσέρβας του τόνου και την κάπαρη. Αφήνουμε την κάπαρη μισό λεπτό να βγάλει το άρωμά της.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα τοματίνια, τη ρίγανη και μια κουτάλα(μεγάλη, σερβιρίσματος) από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. (για εσένα που είσαι πρωτάρης στην κουζίνα σου βάζω φωτογραφία την κουτάλα που εννοώ)
- Ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν τα ντοματίνια. Θα αρχίσει να δένει και η σάλτσα και να εξατμίζεται το νερό.
- Προσθέτουμε ακόμα μία με δύο κουτάλες νερό, τον τόνο της κονσέρβας και αρκετό πιπέρι(ανάλογα τα γούστα μας). Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε και αλάτι. ΛΙΓΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΣ ΟΛΑ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ! χαχα (χιουμοράκι)
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη (εάν έχουμε)