4κ.σ.κάπαρη(γεμάτες κουταλιές, μην τη φοβηθείς μάνα μου! χαχα)
1κονσέρβατόνοσε ελαιόλαδο (160γρ)
1κ.σ.ρίγανη
3κουτάλεςνερόαπό την κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει (για τα ζυμαρικά). Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ελαφρώς λιγότερο από τον χρόνο που λέει το πακέτο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μόνο το λάδι της κονσέρβας του τόνου και την κάπαρη. Αφήνουμε την κάπαρη μισό λεπτό να βγάλει το άρωμά της.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα τοματίνια, τη ρίγανη και μια κουτάλα(μεγάλη, σερβιρίσματος) από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. (για εσένα που είσαι πρωτάρης στην κουζίνα σου βάζω φωτογραφία την κουτάλα που εννοώ)
Ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν τα ντοματίνια. Θα αρχίσει να δένει και η σάλτσα και να εξατμίζεται το νερό.
Προσθέτουμε ακόμα μία με δύο κουτάλες νερό, τον τόνο της κονσέρβας και αρκετό πιπέρι(ανάλογα τα γούστα μας). Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε και αλάτι. ΛΙΓΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΣ ΟΛΑ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ! χαχα (χιουμοράκι)
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.