400γρτομάτεςτριμμένες (σε κονσέρβα ή ώριμες φρέσκες)
6τοματίνια ολόκληρα
100γρελιές μαύρες καλαματιανέςχωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες
2 ½κ.σ.κάπαρη
1μεγάλοΚρεμμύδι ψιλοκομμένο
4σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1κ.γ.ρίγανη ξερήπροαιρετικά
1κ.γ.μπούκοβο καυτερό προαιρετικά
Οδηγίες
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό ακολουθώντας τους χρόνους της συσκευασίας
Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις ελιές, την κάπαρη, τη ρίγανη, και το μπούκοβο
Αφού λιώσουν αρκετά οι αντζούγιες, προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, τα τοματίνια και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για το αλάτι. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο γιατί οι αντζούγιες, οι ελιές και η κάπαρη είναι αλμυρές άλλα ανάλογα τα γούστα πάντα :)Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Εάν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά σας και ανακατεύετε ώσπου να δέσει πολύ καλά η σάλτσα