Σπαγγέτι Πουτανέσκα
Μία υπέροχη Αυθεντική Ιταλική μακαρονάδα με ελιές, αντζούγιες, κάπαρη, βασιλικό και μπόλικη τοματα. Γκουρμέ, μεσογειακή και με φθηνά υλικά.
Υλικά
- 500γρ σπαγγέτι
- 150ml ελαιόλαδο
- 8 φιλέτα αντσούγας σε λάδι ψιλοκομμένα
- 400γρ τριμμένη τομάτα
- 5-6 τοματίνια ολόκληρα
- 100γρ ελιές μαύρες καλαματιανές, χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες
- 2 ½ κ.σ. κάπαρη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. βασιλικός ξερός
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό (προεραιτικά)
Πώς την φτιάχνουμε
- Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό ακολουθόντας τους χρόνους της συσκευασίας (εάν ειναι ελληνικά ζυμαρικά βγάλτε τα 1-2 λεπτά πιο νωρίς για να ειναι Al Dente.
- Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις ελιές, την κάπαρη, την ρίγανη, το βασιλικό και το μπούκοβο
- Αφού λιώσουν αρκετά οι αντζούγιες, προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, τα τοματίνια και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για το αλάτι. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο γιατί οι αντζούγιες, οι ελιές και η κάπαρη ειναι αλμυρές αλλα ανάλογα τα γούστα πάντα 🙂
- Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σάλτσα. Εάν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό απο τα ζυμαρικά σας και ανακατεύετε ωσπου να να δέσει πολύ καλά η σάλτσα
You already used all votes
One thought on “Σπαγγέτι Πουτανέσκα”