Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό ανακατεύουμε και διαλύουμε το μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για δύο ώρες ή απο την προηγούμενη νύχτα.
Αφού έχουν μουλιάσει, τα ξεπλένουμε, αλλάζουμε το νερό της κατσαρόλας, προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι, την δάφνη, το πιπερι και το μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και βράζουμε για 30 λεπτά.
Ψήσιμο στον Φούρνο
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα (για να μήν τρίβουμε στο καθάρισμα μετα μάνα μου... μη την πατήσεις όπως εγω την πρώτη φορά πρόσεχε)
Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας: τον κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, 2-3 πρέζες αλάτι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190οC στον αέρα. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρούμε για αρκετούς μήνες στο ντουλάπι(δεν θα μείνει για τόσο... χαχα)
Μικρά Μυστικά
Ο κουρκουμάς αλλιώς ονομαζεται και κιτρινόριζα, σε περίπτωση που δυσκολευτείτε να βρείτε στο σούπερ με την άλλη ονομασία.
Μερικά οφέλη του Κουρκουμά: -Αντιφλεγμονώδες -Βελτιωνεί τη λειτουργία του ήπατος -Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό -Προλαμβάνει τον σχηματισμό πλάκας που μπορεί να φράξει της αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ΠΗΓΗ: itrofi.gr
Α, και εάν θέλετε να παραλέιψετε όλη την διαδικασία μουλιάσματος και βρασίματος αγοράστε μία κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια σε νερό απο το σούπερμάρκετ.