Ελληνική Λεμονόπιτα Σιροπιαστή
Υπέροχη Ελληνική λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας και πολτό λεμόνι!
Υλικά
- 250γρ πολτό από λεμόνια (περίπου 350γρ λεμόνια που θα τα βράσουμε)
- 300 γρ ζάχαρη
- 6 αυγά
- 500γρ φύλλο κρούστας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι:
- 100γρ φρέσκος χυμός λεμονιού
- 200γρ νερό
- 400γρ ζάχαρη άσπρη
Πώς το φτιάχνουμε
- Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν τα τεμαχίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα 100γρ της ζάχαρης. Τα αλέθουμε ωσπου γίνουν πουρές.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Ψιλοκοβουμε το φύλλο κρούστας με ένα ψαλίδι σε λωρίδες
- Στο μπόλ του μίξερ που χτυπήσαμε τα ασπράδια με την ζάχαρη ρίχνουμε και το φύλλο, τον πολτό λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ
- Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ (σπάτουλα) και το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει καλά και φτιάχνουμε το σιρόπι για να την σιροπιάσουμε. Βράζουμε το χυμό λεμονιού με το νερό και τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Σιροπιάζουμε το γλυκό κρύο μέσα στο ταψί με το σιρόπι ζεστό για να μας πετύχει το σιρόπιασμα
Μυστικό: Για το σιρόπιασμα γλυκών υπάρχουν δύο μέθοδοι. Ο κρύος και ο ζεστός. Στην μία μέθοδο εάν το γλυκό μας ειναι κρύο το σιρόπι πρέπει να ειναι καυτό. Στην άλλη μέθοδο εάν το γλυκό ειναι καυτό το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο (απο το ψυγείο). Έτσι πετυχαίχουμε πάντα το τέλειο σιρόπιασμα!
You already used all votes