Η αλήθεια είναι πως είμαι φαν μίας συγκεκριμένης μάρκας μαγιονέζας του εμπορίου. Αυτήν θεωρώ αυθεντική γευση στο μυαλό μου απο μικρός. Είπα όμως να δοκιμάσω και την σπιτική εκδοση πρίν μερικά χρόνια μιάς που είναι πανεύκολη για να γίνει και κανείς δεν το ξέρει! Με μόνο Αυγά, ηλιέλαιο και λιγο λεμονάκι φτιάχνουμε νοστιμότατη μαγιονέζα. Ο Δάσκαλός μου ήταν ο Βρετανός σέφ Γκόρντον Ράμσεϊ μέσα απο αμέτρητα βίντεό του που καθόμουν και έβλεπα στο γιουτιούμπ. Σας επισυνάπτω λοιπόν το βίντεο που το ξαναβρήκα στον λογαριασμό του και σας γράφω και τις αναλογίες ακριβώς για να την φτιάξετε κι εσείς.

Θα χρειαστούμε ένα μπλεντερ ή ραβδομπλέντερ για να χτυπήσουμε την μαγιονέζα μας, ένα βάζο για να την διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Υλικά

  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 300ml ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
  • 10ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Πως την φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αβγά με την μουστάρδα και ξεκινάμε να χτυπάμε
  2. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι. Το μυστικό ειναι στα πρώτα δευτερόλεπτα να προθέτουμε αργά το λάδι για να δένει σωστά με τους κρόκους αβγών
  3. Αφού εχει πήξει η μαγιονέζα μας, στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε αυτό το στάδιο στο τέλος γιατι μπορεί να μας κόψει το αβγό εαν αλατίσουμε στην αρχή. Ανακατεύουμε ακομη μια φορά και ειναι έτοιμη

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes