Πώς να αντικαταστήσω το αβγό στο κέικ;

8

Είτε νηστεύετε είτε είστε Vegan, αυτή ειναι μια μέθοδος αντικατάστασης ενός ολόκληρου αβγού για κεϊκ. Σας γράφω δυο μεθόδους αντικατάστασης. Μία με μπέικιν πάουντερ, νερό και λάδι και μία με μαγειρική σόδα και λεμόνι ή ξύδι. Στην πρώτη μέθοδο το μπέικιν πάουντερ λειτουργεί ως διογκωτικό μέσο και το νερό με το λάδι προσθέτουν υγρασία και βοηθάνε στην ένωση των υλικών ενώ στην δεύτερη προκαλούμε μόνο διόγκωση και συνιστάται σε συνταγές με ακριβείς μετρησεις υλικών που δεν θελουμε να πειράξουμε την υγρασία ή το λίπος στην συνταγή μας.

Οι παρακάτω μέθοδοι αντικαταστάσης ειναι για 1 αβγό (για δυο αβγα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία κ.ο.κ.)

 

Μέθοδος με μπέικιν πάουντερ, νερό και λάδι 

  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές του γλυκού νερό
  • 2 κουταλιές του γλυκού σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

 

Μέθοδος με μαγειρική σόδα και λεμόνι ή ξύδι

 

  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ξύδι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σόδα. Αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και προσθέτουμε το υγρό μείγμα στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

 

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close