Τοματοπελτές. 2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει το ανοιχτό τενεκεδάκι.

2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές

Ωραία, φτιάξαμε υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό. Βάλαμε μία κουταλιά ντοματοπολτό που έλεγε η συνταγή.

πελτές

Το υπόλοιπο το έργο το ξέρεις μάνα μου. Άσε σου λέω, ξέρω πως θα καταλήξει το πράμα.

Θα μπει το τενεκεδάκι στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη και θα πιάσει μούχλα μετά από μια εβδομάδα. Όταν με το καλό το ανακαλύψεις θα πάει στα σκουπίδια. Ούτε καν ανακύκλωση γιατί σιχαίνεσαι το ζωντανό τριχωτό πλάσμα που ζει πλέον εκεί μέσα.

Hiding GIF by Clemens Reinecke

2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές

Αγαπητέ/ή φιλενάδα του kserotiefages, σου έχω τη λύση! Σου έχω δύο λύσεις βασικά, αλλά ήθελα να το κάνω με δραματική αφήγηση τύπου “ΑΜΑΝ τελεσόπινγκ”. Δες παρακάτω!

Aman Teleshoping GIF

Τσέκαρε εδώ φανταστικό μαμαδίστικο φαγητό! Οσομπούκο (osso buco) κοκκινιστό

Οσομπούκο Κοκκινιστό (Osso Buco)
Οσομπούκο κοκκινιστό (Osso Buco). Είναι παραδοσιακό Ιταλικό πιάτο που έχει γίνει της μόδας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για τη απλότητα και τη νοστιμιά του!
Δες εδώ τη Συνταγή
οσομπούκο osso buco
πελτές

2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές

Γιώργος Γιαννέλος Γκανιάτσας
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 mins

Υλικα
  

Μέθοδος 1η για ψυγείο

  • Τοματοπελτές που περίσσεψε, στην αρχική του συσκευασία.
  • Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
  • Μεμβράνη φαγητού.

Μέθοδος 2η για κατάψυξη

  • Τοματοπελτές που περίσσεψε.
  • Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
  • Παγοθήκη.
  • Μεμβράνη φαγητού.

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

Μέθοδος 1η για ψυγείο

  • Εφόσον Θέλουμε να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ για περίπου ένα μήνα στο ψυγείο, προσθέτουμε ένα δάχτυλο λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στο τενεκεδάκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, ωστόσο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο ασπρίζει στο ψυγείο λόγω θερμοκρασίας.
    Πρέπει επίσης να προσέξουμε να έχουμε σκουπίσει καλά τα τοιχώματα από το τενεκεδάκι γιατί εάν μείνουν υπολείμματα πελτέ εκτεθειμένα, θα μουχλιάσουν.
    Όταν χρησιμοποιούμε τον πελτέ φροντίζουμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Μέθοδος 2η για κατάψυξη

  • Για να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ περισσότερο καιρό, για περίπου έξι μήνες στην κατάψυξη, Λαδώνουμε καλά μια παγοθήκη, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ σε κάθε θήκη και ξανά λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στη μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
    Όπως και στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.
    Για να χρησιμοποιήσουμε τον πελτέ απλά βγάζουμε ένα κυβάκι που έχουμε φροντίσει να Είναι μετρημένο με μια κουταλιά της σούπας.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Στην πρώτη μέθοδο, καλό θα ήταν να μεταφέρουμε το τοματοπολτό σε γυάλινο βαζάκι, εάν δεν τον τελειώσουμε μέσα σε μια εβδομάδα. 
Στη δεύτερη μέθοδο, για να μη μυρίσει ο πελτές “καταψυξίλα” μετά από μέρες, καλό θα είναι να τον μεταφέρουμε από τις παγώθηκες σε μια ZIP  σακούλα φαγητού που κλείνει αεροστεγώς από πάνω. 
Keyword tip, tips, μυστικά, ντοματοπελτές, πελτές, πολτός ντομάτας, τιπ, τιπς, τοματοπελτές, τοματοπολτός
Δοκίμασες αυτό το TIP; Κάνε με tag & mention @kserotiefages σε στόρι σου στο insta και θα το μοιράσω!
0
ΤΕΛΕΙΟ
1
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes