• Μην ζυμώσετε πολύ ώρα το μελομακάρονο γιατί «κοδράρει» δηλαδή γίνεται ινώδες.
  • Το μελομακάρονο πρέπει να είναι πάντα ζεστό και το σιρόπι κρύο, όταν σιροπιάζουμε. Όταν συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία, το σιρόπι αρχίζει να ζεσταίνεται, οπότε πρέπει να το κρυώνουμε βάζοντάς το στην κατάψυξη. Ακόμα καλύτερα είναι να το έχουμε μοιράσει σε 2-3 κατσαρόλες, για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε εναλλάξ.
  • Το σιροπιασμένο μελομακάρονο έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία από το περιβάλλον και να μαλακώνει ή αντιθέτως να ξεραίνεται σε ένα ξηρό περιβάλλον. Γι αυτό το λόγο πρέπει να διατηρείται σε κάποιο σκεύος που κλείνει ή προστατευμένο με μεμβράνη.

Δείτε την συνταγή μας για τα τελειότερα μελομακάρονα εδώ! Καλή επιτυχία!

 

Α, και μην ξεχνάτε! Να βάζετε πάντα τα μικρά παιδιά να βοηθάνε στην κουζίνα! χαχα

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes