Τοματοπελτές που περίσσεψε, στην αρχική του συσκευασία.
Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
Μεμβράνη φαγητού.
Μέθοδος 2η για κατάψυξη
Τοματοπελτές που περίσσεψε.
Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
Παγοθήκη.
Μεμβράνη φαγητού.
Instructions
Μέθοδος 1η για ψυγείο
Εφόσον Θέλουμε να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ για περίπου ένα μήνα στο ψυγείο, προσθέτουμε ένα δάχτυλο λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στο τενεκεδάκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, ωστόσο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο ασπρίζει στο ψυγείο λόγω θερμοκρασίας. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να έχουμε σκουπίσει καλά τα τοιχώματα από το τενεκεδάκι γιατί εάν μείνουν υπολείμματα πελτέ εκτεθειμένα, θα μουχλιάσουν. Όταν χρησιμοποιούμε τον πελτέ φροντίζουμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.
Μέθοδος 2η για κατάψυξη
Για να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ περισσότερο καιρό, για περίπου έξι μήνες στην κατάψυξη, Λαδώνουμε καλά μια παγοθήκη, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ σε κάθε θήκη και ξανά λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στη μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.Όπως και στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.Για να χρησιμοποιήσουμε τον πελτέ απλά βγάζουμε ένα κυβάκι που έχουμε φροντίσει να Είναι μετρημένο με μια κουταλιά της σούπας.
Notes
Στην πρώτη μέθοδο, καλό θα ήταν να μεταφέρουμε το τοματοπολτό σε γυάλινο βαζάκι, εάν δεν τον τελειώσουμε μέσα σε μια εβδομάδα. Στη δεύτερη μέθοδο, για να μη μυρίσει ο πελτές "καταψυξίλα" μετά από μέρες, καλό θα είναι να τον μεταφέρουμε από τις παγώθηκες σε μια ZIP σακούλα φαγητού που κλείνει αεροστεγώς από πάνω.