Κρεμμυδάκια Τουρσί, Τραγανά και υπέροχα για μεζεδάκι με τσίπουρο, σαν συνοδευτικά σε σπιτικό μαγειρευτό φαγητό μας ή διακοσμητικά σε κοκτέιλ (δίνουν φανταστική ουμάμι γεύση). Θα με ρωτήσεις τι γεύση έχουν; Έχουν γεύση σαν ψητά γλυκά κρεμμυδάκια, μάνα μου! Με μία μεγάλη διαφορά: Μόλις δαγκώσεις ένα κάνει κραααατς! Είναι τόσο τραγανά!

Προσωπικά, τα έφτιαξα χωρίς ντροπή και όνειδος, για να απολαύσω μια κοκτειλάρα που έβαλα στο μάτι από μια σειρά στο νετφλιξ. Εάν είδατε το “The Queen’s Gambit” ή “Το γκάμπι της βασίλισσας” στα ελληνικά, σίγουρα θα παρατηρήσατε τη λατρεμένη μανούλα που κρατούσε την ίδια ποτάρα ξανά και ξανά. Ε, τι να κάνω κι εγώ. Παιδί είμαι, το λιμπίστηκα. Έρχεται συνταγή και για το ποτάκι (φυσικά)

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ @kserotiefages

Κρεμμυδάκια Τουρσί

Κρεμμυδάκια Τουρσί

Κρεμμυδάκια Τουρσί, Τραγανά και υπέροχα για μεζεδάκι με τσίπουρο, σαν συνοδευτικά σε σπιτικό μαγειρευτό φαγητό μας ή διακοσμητικά σε κοκτέιλ.
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: συνοδευτικό
Κουζίνα: Αγγλική, Αμερικάνικη, Ελληνική
Keyword: μεζές, ποτάκια, συνοδευτικό
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 minutes
Αναμονή: 15 days
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 500 κιλό τουρσί

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • Κατσαρολάκι
  • Βάζα με καπάκι

Υλικά

  • 500 γρ. κρεμμυδάκια μικρά (τύπου για στιφάδο), φρέσκα, καθαρισμένα
  • 300 γρ. Βερμούτ ποτό. Κατά προτίμηση ξηρό. (πχ Μαρτίνι πράσινο)
  • 160 γρ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • 1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας ολόκληρους
  • 1 κ.σ. σπόρους πιπέρι μαύρο ολόκληρους

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ποτό και το ξίδι.
  • Ανοίγουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει.
  • Μόλις ξεκινήσει να βράζει, κλείνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε στα βάζα τους σπόρους μουστάρδας και πιπεριού
  • Βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε, τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στα βάζα.
  • Προσθέτουμε και το υγρό ώστε να τα καλύπτει.
  • Κλείνουμε όσο είναι καυτά τα βάζα, με τα καπάκια και τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν.
  • Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 μέρες τουλάχιστον πριν τα ανοίξουμε.

Μικρά Μυστικά

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Βερμούτ με Βότκα ή Τζιν. Ωστόσο, το βερμούτ είναι φθηνότερο και δίνει στα κρεμμυδάκια μας υπέροχο άρωμα. Μη δοκιμάσετε με τσίπουρο ή ούζο γιατί το άρωμα τους επισκιάζει τα κρεμμυδάκια. 
  •  
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
5
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes