500γρ.κρεμμυδάκιαμικρά (τύπου για στιφάδο), φρέσκα, καθαρισμένα
300γρ.Βερμούτποτό. Κατά προτίμηση ξηρό. (πχ Μαρτίνι πράσινο)
160γρ.ξίδι λευκό
1κ.σ.αλάτι
4κ.σ.ζάχαρηλευκή ή καστανή
1κ.σ.σπόρους μουστάρδαςολόκληρους
1κ.σ.σπόρους πιπέρι μαύροολόκληρους
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ποτό και το ξίδι.
Ανοίγουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει, κλείνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε στα βάζα τους σπόρους μουστάρδας και πιπεριού
Βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε, τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στα βάζα.
Προσθέτουμε και το υγρό ώστε να τα καλύπτει.
Κλείνουμε όσο είναι καυτά τα βάζα, με τα καπάκια και τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 15 μέρες τουλάχιστον πριν τα ανοίξουμε.
Μικρά Μυστικά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Βερμούτ με Βότκα ή Τζιν. Ωστόσο, το βερμούτ είναι φθηνότερο και δίνει στα κρεμμυδάκια μας υπέροχο άρωμα. Μη δοκιμάσετε με τσίπουρο ή ούζο γιατί το άρωμα τους επισκιάζει τα κρεμμυδάκια.