1, ½kgΦιλέτο μπακαλιάρουΚατεψυγμένο, έτοιμο ξαρμυρισμένο (γλιτώνουμε πολλές ώρες προετοιμασία). Τον ξεπαγώνουμε σε νερό σε 2 ώρες.
50γρ.ελαιόλαδογια το ράντισμα, πριν μπει στον φούρνο
Στερεά υλικά
280γρ.φρυγανιάτριμμένη. (ή εάν βρείτε "panko bread crumbs", είναι τρίμμα λευκού ψωμιού ειδικό για πανάρισμα. Το χρησιμοποιούν στα καλά εστιατόρια και κάνει απίστευτη κρούστα, θα το βρείτε σε μαγαζιά με ασιατικά ή online)
100γρ.κεφαλοτύριτριμμένο. (ή παρμεζάνα ή όποιο σκληρό τυρί σας αρέσει)
1λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
1κ.γ.αλάτι
1, ½κ.σ.φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υγρά υλικά
200γρ.μουστάρδα απαλή
2κ.σ.χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Προετοιμασία
Αφού ξεπαγώσουμε τα ξαρμυρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Δε χρειάζεται να βγάλουμε την πέτσα στον κατεψυγμένο. Δεν την καταλαβαίνεις μετά το ψήσιμο. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνουΚρατάμε στην άκρη και το ελαιόλαδο για τον "ψεκασμό" στο τέλος.
Χρησιμοποιούμε 2 μπολ για το πανάρισμα. Ένα με τα υγρά υλικά και ένα με τα στερεά.
Στο ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.γ. Αλάτι και 1 ½ κ.σ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στο δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι
Πανάρουμε
Πανάρουμε τα φιλέτα βουτώντας πρώτα στο μίγμα με τη μουστάρδα και μετά στο μίγμα με τη φρυγανιά. Αφού καλυφθούν καλά με φρυγανιά τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τα "ψεκάζουμε" με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα ή στους 220°C στις αντιστάσεις.