Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μικροαλλαγή ενός γονιδίου σε ποντίκια τους επιτρέπει να τρώνε όσο θέλουν χωρίς να παίρνουν βάρος. 

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μια ανθρώπινη θεραπεία στο εγγύς μέλλον.

Πάντα είχα αυτή την φαντασίωση

Ήμουν λέει παρα πολύ πλούσιος και πλήρωνα ανθρώπους που τρώνε και δεν παχαίνουν (ναι αυτούς τους μισητούς), ώστε να πάρουν μέρος σε σατανικά πειράματα που θα εκανε η ομάδα επιστημόνων μου και αποσπόντας το DNA τους, θα το έβαζα σε ενα χάπι και θα κατέστρεφα όλους τους διαιτολόγους του κόσμου. ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!!! (ΧΑΧΑ)

Όχι δεν λέω αρλούμπες, ΕΝΤΑΞΕΙ η φαντασίωση μου μπορεί να μή στεκει, και μπορεί να γράφω με χιούμορ τα αρθρα και τις συνταγές μου αλλά ότι σου αναφέρω είναι βασισμένο σε επιστημονικά ντοκουμέντα! Διαβάστε παρακάτω.

Η επιστημονική θεωρία.

Ορίστε για να πιστέψεις (παλιο άπιστε θωμά):

Διάβασα στο περιοδικό EMBO Reports , πως επιστήμονες του Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας και Flinders Inversity στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι το ενιαίο γονίδιο, γνωστό ως RCAN1, δρα ως αναστολέας ανατροφοδότησης για όλα τα είδη μεταβολικών διεργασιών και την παραγωγή θερμότητας του σώματος. Αφού απενεργοποίησαν αυτό το γονίδιο από τα ποντίκια, ανακάλυψαν με περίεργο τρόπο ότι έγιναν ανθεκτικές στην αύξηση του σωματικού βάρους που προκαλείται από τη διατροφή. Στην πραγματικότητα, ο μεταβολισμός τους “αυξήθηκε”, επιτρέποντάς τους να “καίνε” περισσότερες θερμίδες .

Το πείραμα έχει δοκιμαστεί μόνο με ποντίκια. 

Παρ ‘όλα αυτά, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους κατέχουν το δυναμικό ως μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για ανθρώπους με παχυσαρκία ή μεταβολικές παθήσεις.

“Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να χάσουν βάρος ή ακόμα και να ελέγξουν το βάρος τους για διάφορους λόγους. Τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός χαπιού που θα στοχεύει στη λειτουργία του RCAN1 και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους”, δήλωσε ο καθηγητής Damien Keating του Πανεπιστημίου Flinders. Σε άλλη δήλωσή του επισημαίνει: “Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.”

“Έχουμε ήδη αναπτύξει μια σειρά φαρμάκων που στοχεύουν την πρωτεΐνη που παράγει αυτό το γονίδιο και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία δοκιμής τους για να διαπιστώσουμε εάν αναστέλλουν το RCAN1 και αν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν πιθανά νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας”, πρόσθεσε.

Λίγο ακόμη επιστήμη για σένα που δεν βαριέσαι να διαβάζεις:

Να και κάτι που ούτε εγώ ήξερα. Το ανθρώπινο σώμα, σου λέει, περιέχει δύο είδη λίπους: λευκό λίπος και καστανό λίπος. Το λευκό λίπος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενέργειας. Τα καστανά λιπαρά κύτταρα είναι γεμάτα με μιτοχόνδρια τα οποία καίνε ενέργεια και παράγουν θερμότητα. Οι άνθρωποι εχουμε την τάση να χάνουμε τα αποθέματα καφέ λίπους καθώς γερνάμε. Μελέτες εδειξαν πως τα παχύσαρκα άτομα και τα άτομα με διαβήτη έχουν ακόμη λιγότερα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η απενεργοποίηση του RCAN1 μπορεί να βοηθήσει να μετατραπεί το λευκό λίπος σε καστανό λίπος.

“Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πειραμάτων μας, τα φάρμακα που αναπτύσσουμε για να στοχεύσουμε το RCAN1 θα καίνε περισσότερες θερμίδες ενώ οι άνθρωποι αναπαύονται”. Eξήγησε ο καθηγητής Keating. “Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύει λιγότερο λίπος χωρίς την ανάγκη ενός ατόμου να μειώσει την κατανάλωση τροφής ή να ασκηθεί περισσότερο”.

Ισορροπημένη διατροφή!

Φυσικά, ακόμη και αν οι ερευνητές μετατρέψουν αυτά τα ευρήματα σε μια ανθρώπινη θεραπεία κατα τις παχυσαρκίας, θα χρειαζόμασταν ακόμη την ισορροπημένη διατροφή για εχουμε την υγεία μας. Ωστόσο, για άτομα με χρόνια παχυσαρκία ή μεταβολικές καταστάσεις, αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πολύ χρήσιμο εργαλείο στην απώλεια βάρους.

5
ΤΕΛΕΙΟ
1
7
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes