Υγιεινό superfruit, “βρωμερό” και πανάκριβο!

Εάν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στη Νοτιοανατολική Ασία , είναι πιθανό να μην συναντήσατε ποτέ φρέσκα durian. Το περίφημο αυτό Ασιατικό φρούτο είναι πολύ δημοφιλές στην περιοχή. Ωστόσο, άν τα δοκιμάσετε, πολλοί υπόσχονται μια εμπειρία που δεν είναι πιθανό να ξεχάσετε.

Τα Durians έχουν μια ισχυρή, βαθιά οσμή που διαπερνά το εξωτερικό κέλυφος και παραμένει πολύ καιρό μετά την απομάκρυνση των καρπών. Ανθρωποι σαν εμάς που δεν τα έχουμε συνηθίσει, έχουν περιγράψει την μυρωδιά σαν “βρώμικες κάλτσες ενός μήνα” ή “ψόφιο ποντίκι”.

Ο γωστός σέφ Anthony Bourdain, ο οποίος τα αγαπούσε, περιέγραφε την εμπειρία με αρκετα μαύρο χιούμορ: «Η αναπνοή σας θα μυρίζει σαν να φιλούσατε με γλώσσα τη νεκρή γιαγιά σας».

Απαγορεύεται στις δημόσιες συγκοινωνίες & στα ξενοδοχεία.

πινακίδα στη Σιγκαπούρη

Λόγω της υπερβολικής μυρωδιάς του, το durian έχει απαγορευτεί σε πολλούς τύπους δημόσιων συγκοινωνιών σε όλη την Ταϊλάνδη , την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Στη Σιγκαπούρη, τα φρούτα απαγορεύονται σε όλους τους τύπους δημόσιων συγκοινωνιών και ακόμη και τα ταξί έχουν ενημερωτικές ταμπέλες που γράφουν ότι αρνούνται να μεταφέρουν επιβάτες που μεταφέρουν τους δύσοσμους καρπούς.

ενημερωτικές πινακίδες στο μετρό του Χονγκ Κονγκ

Είναι υπερτροφή.

Παρά τη δυσοσμία, το durian είναι εξαιρετικά υγιές, ακόμα περισσότερο από ό, τι πολλά άλλα φρούτα. Πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C και κάλιο, το durian βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την υγεία του δέρματος και μειώνει ακόμη και την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, ένα μικρό durian περιέχει 23 γραμμάρια φυτικών ινών.

Λοιπόν; Θα το δοκιμάζατε;

ντουριαν
mrsiraphol / Freepik

11
ΤΕΛΕΙΟ
3
0
ΑΓΑΠΩ!
4
ΧΑΧΑ
You already used all votes