Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Bitter Τούρτα Σοκολατίνα

Η Κόλαση των γλυκών. Τέλεια τούρτα σοκολατίνα για τους λάτρεις της μπίτερ σοκολάτας! Ιδανική για να την απολαύσετε με ένα φλυτζάνι αρωματικό καφέ ή ένα φύτζάνι δυνατό τσάι! Υπέροχη για γιορτές των “μεγάλων” παιδιών που λατρεύουν την πικρή σοκολάτα. Σχετικά απλή συνταγή για όσους ασχολούνται με την κουζίνα. Περιέχει ένα σοκολατένιο παντεσπάνι χωρισμένο σε δύο…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Πατατόσουπα Βελουτέ

Υπέροχη! Φανταστική! Μάρβελους! Φάμπιουλους! Πατατόσουπα υπερ-θρεπτική, με βιταμίνες και έξτρα νοστιμιά από τα λαχανικά που περιέχει, τυρί γραβιέρα λιωμένο και μπέικον καπνιστό για τη γεύση! Το λίγο ψιλοκομμένο δαμάσκηνο που πρόσθεσα κατά το σερβίρισμα είναι η “τατιανιά” που θα απογειώσει γευστικά την εμπειρία σας μέσα από την γλύκα του και την υφή του! Απολαύστε τη…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μανιτάρια Πλευρώτους με Θυμάρι και Ρίγανη

Υπέροχο πιάτο μανιταριών!! Φτιαγμένο στον φούρνο, περιέχει πολύ λιγες θερμίδες. Τέλειο σαν συνοδευτικό σε ενα δείπνο που ετοιμάζεται για την παρέα ή  σαν ένα μεζεδάκι για συνοδεία κρασιού. Ότι περισσέψει ρίξτε το τις επόμενες μέρες στις σαλάτες σας για έξτρα γεύση!  

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Κορμός Σοκολάτας “Ανώμαλος”

Ξέρω ότι ξέρεις από τη γιαγιά σου να κάνεις κορμό σοκολάτας αλλα δοκίμασε αυτόν! Απο τους καλύτερους κορμούς σοκολάτας που έχω φάει! Τον ονόμασα ανώμαλο, γιατί βαρέθηκα να τον πλάσω σαν “σαλάμι” και αφού τον ετοίμασα τον έριξα σε ένα μεταλλικό μπολ και τον έβαλα στην κατάψυξη. Τον σέρβιρα σαν μπάλες παγωτού ή ανώμαλα κομμάτια…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Βασική Σάλτσα Τομάτας (Marinara)

Αυτή η συνταγή ειναι πολύ απλή. Η βασική σάλτσα τομάτας για ζυμαρικά θα έλεγα, που προσθέτοντας υλικά την κάνεις ότι ποθείς. Φυσικά είναι υπέροχη και οπως σας την δίνω με τα λίγα υλικά. Οι Ιταλοί την ονομάζουν μαρινάρα και πρoέρχεται απο την Νάπολη. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για πίτσα ή για μακαρονάδες κτλ. Όταν προσθέσεις…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Το Μυστικό Συστατικό που Πρέπει να Προσθέτετε στις Κόκκινες Σάλτσες σας!

ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ “ΖΑΧΑΡΗ” ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΣΑΣ. Ακόμα και οι σκληροπυρηνικοί Ιταλοί την χρησιμοποιούν συχνά. Φυσικά υπάρχουν συνταγές όπου δεν προσθέτουμε καθολου ζάχαρη ή άλλες που χρειάζονται μόνο μία πρέζα για να ισοσταθμιστεί η οξύτητα της…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ταμπουλέ (Tabouleh) Σαλάτα με Ξινόμηλο

Την έχεις ακούσει σίγουρα, μάνα μου, την έχεις φάει σε αραβικά εστιατόρια. Είναι μια συνταγή αραβική το tabouleh (προφανώς) αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και στα σπίτια μας. Μας ταιριάζει σαν χώρα γιατί διαθέτουμε σε πληθώρα όλα τα συστατικά που απαιτούνται.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Υγιεινά Μπισκότα με Φυστικοβούτυρο

Υπέροχα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και βρώμη γεμάτα πρωτεϊνη. Ιδανικά για γλυκατζίδες που προσέχουν την διατροφή τους ή gym freaks που βαρέθηκαν να τρώνε το φυστικοβούτυρο σκέτο. Δοκιμάστε τα χωρίς ενοχές. Είναι απλά υπέροχα! 🙂 EAT ME

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Αλμυρή Κολοκυθόπιτα με Φέτα

Φθινοπώριασε και βρίσκουμε πλέον κολοκύθα παντού! Είναι τόσο λαχταριστή που αυτη την περίοδο σκέφτομαι ένα τόνο συνταγές με κολοκύθα, γλυκές και αλμυρές! Αυτή ειναι μία λαχταριστή εμπνευσή μου με υλικά που είχα στο ντουλάπι και στο ψυγείο! Εύκολη πίτα με χωριάτικο φύλλο, κολοκύθα, λίγο φέτα και μία κονσέρβα κόκκινα φασόλια! Κρατσανιστή επάνω και μέσα ζουμερή…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ζυμάρι Αφράτο για Πίτσα

Η πιό αφράτη ζυμη για πίτσα που δοκιμάσατε! Μία νόστιμη και “Ελληνική” βερσιόν ζύμης πίτσας με υπέροχο λαδοζύμαρο. Όταν ήμουν φοιτητής, είχα κλέψει αυτή τη συνταγή απο μία “τεμπέλα” φίλη. Έκανε αυτη την γρήγορη ζύμη χωρις να περιμένει με τις ώρες να φουσκώσει. Δοκιμάστε την!  Δείτε συνταγή για ιδανική κόκκινη σάλτσα εδώ για να συνδυάσετε…