Ξέρω ότι ξέρεις από τη γιαγιά σου να κάνεις κορμό σοκολάτας αλλα δοκίμασε αυτόν!

Απο τους καλύτερους κορμούς σοκολάτας που έχω φάει! Τον ονόμασα ανώμαλο, γιατί βαρέθηκα να τον πλάσω σαν “σαλάμι” και αφού τον ετοίμασα τον έριξα σε ένα μεταλλικό μπολ και τον έβαλα στην κατάψυξη. Τον σέρβιρα σαν μπάλες παγωτού ή ανώμαλα κομμάτια με ένα κουτάλι.

 

Κορμός Σοκολάτας "Ανώμαλος"

Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 20 minutes
Συνολικός Χρόνος 3 hours 20 minutes
Μερίδες 10 μερίδες

Υλικά

  • 400 γρ μπισκότα πτι-μπερ (το πακέτο έχει περίπου 200γρ, ανάλογα την μάρκα)
  • 100 γρ κονιάκ (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι)
  • 250 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 2 αβγά μέτρια

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μισά μπισκότα στο μούλτι και τα άλλα μισά σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας.
  2. Περιχύνουμε με το κονιάκ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.
  4. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ.
  5. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο σάν κρέμα, ρίχνουμε στο ίδιο μπόλ τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μίγμα.
  6. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με το κουτάλι ακανόνιστες/ανώμαλες μπάλες.
0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes