Εύκολο και αφράτο παγωτό σοκολάτα.

Η γεύση του, θυμίζει μαμαδίστικες τούρτες στα τέλη του ’80, αρχές ’90. Τότε που η θεία Μαρίκα με τη βάτα αεροδρόμιο και τη ριχτή έντονη κίτρινη πουά μπλούζα, χτυπούσε με το μίξερ χειρός τη σαντιγί να αφρατέψει ενώ άκουγε “ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ – Νάι Νάι” στο κασετόφωνο.

80s dancing GIF

Το καλύτερο φυσικά ήταν όταν μας έδινε να γλείφουμε τα σύρματα του μίξερ στο τέλος. Αχ πόσο το περίμενα το σύρμα!!!

Τώρα που σε ενέπνευσα με το κατάλληλο σκηνικό θα σου πω και δυό λόγια για το παγωτό σοκολάτα.

Είναι αφράτο και δεν χρειάζεται να βγαίνει απο την κατάψυξη για ανακάτεμα συνέχεια λόγω της φυτικής κρέμας για σαντιγί που χρησιμοποιούμε. Άν όμως το βγάλεις και το ανακατέψεις και 2-3 φορές ανα μισή ώρα θα εκπλαγείς απο την υφή της κρέμας!! Για τη γεύση δε θα σου πω τίποτα. Δοκιμασέ το!

excited ice cream GIF

Ακου το άσμα να μπείς στο κλίμα και βγάλε το μίξερ απ το ντουλάπι.

παγωτο σοκολάτα

Αφράτο Παγωτό Σοκολάτα!

Βελούδινο σπιτικό παγωτό πολύ γρήγορα και πανεύκολα! Γράψτε την μοναδική συνταγή:
5 from 6 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Συνολικός Χρόνος: 5 hours 15 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 15 μερίδες (1,5 λίτρα παγωτό)
Θερμίδες: 200kcal

Υλικά

  • 500 γρ Φυτική κρέμα γάλακτος πχ KRE TORRE VEGETALCREM
  • 500 ml φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κ.σ. κακάο σκόνη (γεμάτες)
  • 2 σφηνάκια λικέρ (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Βάζουμε την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα, χτυπάμε στην ανώτερη ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη η σαντιγί.
    μαρέγκα
  • Μειώνουμε ταχύτητα στο μισό και σταδιακά προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο. Προορατικά βάζουμε 2 σφηνάκια από λικέρ της αρεσκείας μας.
  • Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο(πχ φόρμα του κέικ), διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μικρά Μυστικά

Όταν το βάλουμε να παγώσει δε χρειάζεται να το βγάζουμε για χτύπημα ή ανακάτεμα λόγω της φυτικής σαντιγί! Προσοχή όταν χτυπάμε το γάλα ή τη σαντιγί πρέπει η κρέμα και το γάλα να είναι κρύα για να αφρατέψουν.
Το λικέρ είναι προαιρετικό στη συνταγή αλλά εάν το βάλετε εγγυάται τη μαλακή υφή του παγωτού και δεν πετρώνει στην κατάψυξη!

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα (απο τις 15) | Θερμίδες: 200kcal | Υδατάνθρακες: 22γρ. | Πρωτεΐνη: 5γρ. | Λιπαρά: 11γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 7γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 3g | Χολιστερόλη: 38mg | Αλάτι: 51mg | Κάλιο: 223mg | Φυτικές Ίνες: 1γρ. | Σάκχαρα: 19γρ. | Vitamin A: 354IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 150mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
8
ΤΕΛΕΙΟ
1
13
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes