παγωτό σοκολάτα

Εύκολο και αφράτο παγωτό σοκολάτα. Η γεύση του, θυμίζει μαμαδίστικες τούρτες του ’80, είναι αφράτο και δεν χρειάζεται να βγαίνει απο την κατάψυξη για ανακάτεμα συνέχεια λόγω της φυτικής κρέμας για σαντιγί που χρησιμοποιούμε!

Αφράτο Παγωτό Σοκολάτα!

Βελούδινο σπιτικό παγωτό πολύ γρήγορα και πανεύκολα! Γράψτε την μοναδική συνταγή:
Προετοιμασία 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 5 hours 15 minutes
Μερίδες 1 λίτρα παγωτό

Υλικά

  • 500 γρ Φυτική κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποίησα την KRE TORRE VEGETALCREM)
  • 500 ml φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κ.σ. κακάο σκόνη (γεμάτες)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα, χτυπάμε στην ανώτερη ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη η σαντιγί.
    μαρέγκα
  2. Μειώνουμε ταχύτητα στο μισό και σταδιακά προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο.
  3. Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτα η πολύχρωμη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μικρά Μυστικά

Όταν το βάλουμε να παγώσει δεν χρειάζεται να το βγάζουμε για χτύπημα ή ανακάτεμα λόγω της φυτικής σαντιγί! Προσοχή όταν χτυπάμε το γάλα ή την σαντιγί πρέπει η κρέμα και το γάλα να είναι κρύα για να αφρατέψουν το γλυκό μας.

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes