Βάζουμε την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα, χτυπάμε στην ανώτερη ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη η σαντιγί.
Μειώνουμε ταχύτητα στο μισό και σταδιακά προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο. Προορατικά βάζουμε 2 σφηνάκια από λικέρ της αρεσκείας μας.
Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο(πχ φόρμα του κέικ), διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μικρά Μυστικά
Όταν το βάλουμε να παγώσει δε χρειάζεται να το βγάζουμε για χτύπημα ή ανακάτεμα λόγω της φυτικής σαντιγί! Προσοχή όταν χτυπάμε το γάλα ή τη σαντιγί πρέπει η κρέμα και το γάλα να είναι κρύαγια να αφρατέψουν.Το λικέρ είναι προαιρετικό στη συνταγή αλλά εάν το βάλετε εγγυάται τη μαλακή υφή του παγωτού και δεν πετρώνει στην κατάψυξη!