Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Λεπτή Κολοκυθόπιτα απο την Καρδίτσα

Εύκολη λεπτή πίτα με κολοκυθάκια απο την Καρδίτσα. Χωρίς φύλλο. Απο τις παραδοσιακές συνταγές που δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο. Τελικά να τις ακούμε τις νοικοκυρές… στο γρήγορο και νόστιμο φαϊ είναι … “μανούλες”! Προετοιμασία: 10′  Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

“Σε Ένα Παράλληλο Σύμπαν”

Η Eli Rezkallah, φωτογράφος και video editor απο τον Λίβανο, αναπαρήγαγε μία σειρά διαφημίσεων του 1950. Την Ονομάζει “Σε Ένα Παράλληλο Σύμπαν” και αντιστρέφει τα φυλετικά μοντέλα όπως τα ξέραμε μέσα απο τις παλιές διαφημίσεις αποκαλύπτωντας τον παραλογισμό των στερεοτύπων αυτών με χιούμορ. Εμείς πάντως, σηκώνουμε τον αντίχειρα για ενα λαϊκ στην ματμαζέλ Έλλη! Οι…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Αυθεντική Ιταλική Καρμπονάρα

Ήρθε η μέρα σήμερα μετά απο μία ακόμη βόλτα στη Ρώμη, να γράψω την συνταγή για αυθεντική Καρμπονάρα. Χωρίς κρέμες γάλακτος και μανιτάρια και διάφορα που σκαρφίζεται ο καθένας και βάζει μέσα στα μακαρόνια του και τα λέει “καρΠονάρες”. Οκ μάνα μου, δεν λέω είναι νόστιμες οι σάλτσες με κρέμα γάλακτος αλλα η αυθεντική Ιταλική…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Τα Τρία Δώρα των Ιταλών στον Πλανήτη! (έμπνευση απο το ταξίδι μου στην Ρώμη)

Για ακόμη μία φορά πρίν λίγες μέρες πάτησα τα “ιερά” χώματα της αιώνιας πόλης. Βολτούλα στην Ρώμη δηλαδή, και αδραξα την ευκαιρία να αγοράσω απο την πρωτεύουσα της Ιταλίας μοναδικά αλλάντικά: σαλάμι αγριόχοιρου με τρούφα, γκουαντσιάλε για καρμπονάρα και παραδοσιακά τυριά για να φτιάξω αυθεντικές αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές! Αγαπώ την Ιταλική κουζίνα. Το ξαναλέω, οι…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Τραγανή Κιμαδόπιτα Γιορτινή!

Πίτα γεμάτη νοστιμιά και γεύση που την κάνω γιορτές συνήθως σαν κυρίως γεύμα! Είναι τόσο πλούσια και χορταστική που στέκεται επάξια και περίφανα στο τραπέζι σας γιαυτό μη σας ξεγελάει που την αποκαλώ πίτα γιατί είναι απίστευτα χορταστική. Απο την μία το φύλλο το κρατσανό το λεπτό του ΚΑΝΑΚΙ δίνει την υφή που πρέπει να…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Η Google ανακοίνωσε την πιο δημοφιλή συνταγή μαγειρικής για το 2017

Η λίστα με τις συνταγές μαγειρικής που οι διαδικτυακοί χρήστες αναζήτησαν περισσότερο στη Google τη χρονιά που φεύγει έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Είναι παγκόσμια, και ίσως μπορούμε να πούμε πως σχηματίζει έναν “παγκόσμιο διατροφικό χάρτη” απο χρονιά σε χρονιά. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ειναι πως τααβοκάντο και τα υπόλοιπα υγιεινά τρόφιμα είναι σε πολύ-πολύ χαμηλή…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Γιορτινά Μπισκότα Βουτύρου

Φανταστικά πολύχρωμα γιορτινά μπισκότα Βουτύρου για τα οποία ειμαι περήφανος για την γεύση και την εμφάνισή τους! Νιώσε ντίβα και fancy, και μπες στη κουζίνα να τα φτιάξεις! Η υφή τους ειναι σαν του κουραμπιέ με πιό βουτυράτη γεύση χωρίς να μπουκώνουν απο τους τόνους ζάχαρης άχνης. Αφήνουν μία γλυκιά αίσθηση πολύχρωμης ικανοποίησης (ή… αυτο-ικανοποίησης…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

#otiexeitopsigeio | Πένες με κρέμα γάλακτος και Παριζάκι

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ στο μπλόγκ μου! Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι, #otiexeitopsigeio Ό,τι εχει το ψυγείο! Είσαι φοιτητής; Είναι κυριακή και δεν προλαβες να ψωνίσεις για να μαγειρέψεις; Είναι τρείς τα χαράματα; «μαζεύεις τα πράγματα, σε 10 λεπτά έχεις φύγει, Έξαλλος γίνεσαι στη τρέλα σου αφήνεσαι; μα πρέπει να δείς τι θα γίνει;» (#πάολα #γαβ #λολ) Στείλε…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

3 Μυστικά για Τέλεια Μελομακάρονα!

Μην ζυμώσετε πολύ ώρα το μελομακάρονο γιατί «κοδράρει» δηλαδή γίνεται ινώδες. Το μελομακάρονο πρέπει να είναι πάντα ζεστό και το σιρόπι κρύο, όταν σιροπιάζουμε. Όταν συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία, το σιρόπι αρχίζει να ζεσταίνεται, οπότε πρέπει να το κρυώνουμε βάζοντάς το στην κατάψυξη. Ακόμα καλύτερα είναι να το έχουμε μοιράσει σε 2-3 κατσαρόλες, για να…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μελομακάρονα Παραδοσιακά

Μελομακάρονα τραγανά απ’ έξω και μέσα ζουμερά και μελωμένα! Η μοναδική-φανταστική-υπερπαραγωγή συνταγή που πρεπει να κρατήσετε για μελομακάρονα. Εχω δοκιμάσει αμέτρητες συνταγές και κατέληξα σε αυτήν εδώ και χρόνια. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, βγαίνει κάθε χρόνο που την κάνω αυτούσια και είναι όπως ακριβώς αρέσουν σε εμένα τον υπερ-γλυκατζή. Τραγανά απ’ έξω και…