Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Βρώμη Πρωινού με Νιφάδες Καρύδας

Σου έχει τύχει να ξυπνήσεις “στραβά” έτσι; Εμένα μου φταίνε όλα. ΟΛΑ όμως! Αγάπη μου, (πές) “πάνε να σε δει κανένας γιατρός…!” όχι. Τα γράφω στο μπλόγκ μου και μου βγαίνει φθηνότερα. χαχα Έτσι που λές. Τις μέρες που ξυπνάω κακόκεφος θέλω οπωσδήποτε γλυκό πρωινό μαζί με τον καφέ μου. Ούτε αβγά ούτε μπέικονια ούτε…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ελαιόλαδο: 26 ερωτήσεις / Ενημέρωση

26 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ελαιόλαδο για αρχάριους αλλα και προχωρημένους. Ένα άρθρο που ιδανικά θα πρέπει να διαβάσουμε για να μη σαστίζουμε μπροστά στα ράφια των σουπερμάρκετ κατα την αγορά λαδιού.   1. Πόσο ελαιόλαδο πρέπει να τρώω; Ποια ποσότητα είναι ιδανική για ημερήσια κατανάλωση; Τα λιπαρά είναι πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Σπαράγγια Ψητά

Ο αγαπημένος μου τρόπος για να μαγειρεύω τα σπαράγγια είναι ψητά στον φούρνο. Τα βραστά προσωπικά δεν μου αρέσουν. Επειδή όμως δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να τα ετοιμάσεις, (απλά τα ρίχνεις σε ένα ταψί με λάδι, αρωματικά, μπαχαρικά και περιμένεις), θα σας μεταφέρω λίγες πληροφορίες για τα σπαράγγια που βρίσκει κανείς ψάχνοντας στον ιστό….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Αλευροτυρόπιτα της Τεμπέλας

Την φτιάχνεις σε 10 λεπτά κυριολεκτικά, και εντυπωσιάζεις. Είναι τόσο εύκολη, χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, αυγά, γιαούρτι και τυρί. Απλή αλλά τόσο νόστιμη τυρόπιτα που θα ζητάνε οι φίλοι σου τη συνταγή. Σιγουράκι σου λέω! Άσε που μόλις την φτιάξεις θα της τραγουδάς: “Ήμουν high, cool και αραχτός, Όταν πέρασες μωρό μου από μπρος……

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Blue Velvet Πασχαλινά Cupcakes

Νόστιμα και εύκολα blue velvet cupcakes με βουτυρόκρεμα. Για χρώμα χρησιμοποίησα βαφή αβγών σε σκόνη (πλέον είναι σκόνες ζαχαροπλαστικής, μή τοξικές και βρώσιμες), μίας και ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό φέτος απο το παραδισιακό “βάψιμο αβγών”. Έτσι κι εγώ, έβαψα τα κάπκεϊκς και σας δίνω την συνταγή! Μπορείτε να τα φτιάξετε για παιδικά πάρτυ ή…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Λουκανικοπιτάκια Μπουκίτσες

Αυτή η συνταγή ειναι “απο καλό σπίτι”. Σας λέω να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Τέλεια “κουρένια” ζύμη που θυμίζει γιαγιά!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Vegan Κέικ Σοκολάτας – Της Τεμπέλας

Χωρίς ζωικά προϊόντα, αυτό το κέικ είναι απο τα λίγα που τρώς και τρελένεσαι. Φούλ σοκολατένιο αφράτο και υγρό. Φυσικά και αυτή μία ακόμα συνταγή της τεμπέλας, του φοιτητή, της βίγκαν ακτιβίστριας, του θρήσκου γείτονα… και μπορώ να σας βρώ κι άλλα, αλλα το πιάσατε το νόημα νομίζω.  Θέλει μόνο ανακάτεμα σε ένα μπολ. Άντε…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Baozi Buns 包子 (Κινέζικα ψωμάκια γεμιστά)

Η νοστιμότερη συνταγή που έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό. Χωρίς υπερβολές, αυτά τα ψωμάκια ατμού γεμιστά με χοιρινό κιμά είναι υπέροχα! Ζουμερά μέσα και από έξω λευκά και αφράτα(ναι, δεν είναι ωμά στη φωτογραφία, τα έχω ψήσει!) Θα μου πείτε τώρα: “μα, ατμού; τι νοστιμιά να έχει οτιδήποτε στον ατμό;”  Έτσι έλεγα κι εγώ σαν…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ραβανί Παραδοσιακό

Και εκεί που καθόμουν και έγραφα τη συνταγή για τα Κινέζικα γεμιστά ψωμάκια στον υπολογιστή μου αραχτός στον καναπέ, μου ήρθε μία λιγούρα για γλυκό σιροπιαστό! Ραβανί σκέφτηκα, και πετάχτηκα από το γραφείο και άνοιξα ντουλάπια και ψυγείο για να δω εάν είχα τα υλικά… ευτυχώς είναι εύκολο. Όσοι έχετε μίξερ θα σας φανεί παιχνιδάκι….