Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

ΚΛΑΣΣΙΚΟ κέικ Βανίλιας με Καραμέλα

Κέικ Βανίλια-Καραμέλα για να γλυκαθει και η κάθε πικραμένη χαχα! μπορείς να το φτιάξεις και στο χέρι εάν δεν έχεις μίξερ, χτυπώντας καλά τα υλικά με ένα συρμα χεριού.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

103 ετών σοκολάτες βρέθηκαν σε κουτί στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

… και βγαίνουν στο σφυρί και οι εννέα! Βρέθηκαν σε ένα κουτί που ανήκε σε έναν ήρωα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο… ηλικίας 103 ετών «θησαυρός», βρέθηκε τυχαία μεταξύ των αντικειμένων του στρατιώτη Ρίτσαρντ Μπούλιμορ. Δέκα σοκολάτες είχαν δοθεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο στους στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ο…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Eugenie Brazier: Αφιερωμένο στη Γαλλίδα σεφ το Doodle της Google

Η Google αφιερώνει σήμερα το Doodle της στην περίφημη Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933.   [arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=aEKdu-94jYM” align=”center” /] Η γαστρονομική εμπειρία της Brazier, γνωστής και ως «μητέρα Brazier», μετέτρεψε την πόλη της Λυών σε γαλλική πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Γεννήθηκε στο La Tranclière στην ανατολική Γαλλία το 1895, έχασε τη…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

FOODIE GUIDE, Μεσημβρία: Τα κεφτεδάκια του Σαλή

Σε αυτή την στήλη (FOODIE GUIDE) θα σας μεταλαμπαδεύω την γνώση και την εμπειρία μου απο σοβαρά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς για να δοκιμάσεις την “σπεσιαλιτέ” τους. Ό,τι έχει κάνει τον ουρανίσκο μου να αναστενάζει δηλαδή. Ναί, είμαι απο αυτούς τους τύπους που ψάχνει online,  ρωτάει ντόπιους τροφαντούς ανθρώπους στον δρόμο, πού να φάω…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Το μουσείο σοκολάτας της Γαλλίας δημοπρατεί τα εκθέματά του!

Φόρμες για γλυκά, εμαγιέ διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες, παιχνίδια… το μουσείο της σοκολάτας στο Μπιαρίτς, στη Γαλλική Χώρα των Βάσκων, βγάζει σε δημοπρασία στις 15 Ιουνίου χιλιάδες ασυνήθιστα αντικείμενα που προέρχονται από τη συλλογή του, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Carrere & Laborie. H πώληση των συλλογών ενός μουσείου είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη Γαλλία, πόσο μάλλον…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Σαλάτα Κολοκυθάκια με Κοτόπουλο μαδητό

Φυσικά και το πιάτο αυτό το λέω σαλάτα κάθε φορά που το κάνω, και ας έχει “ένα κιλό” κοτόπουλο απο κάτω. έτσι ξεγελάς τον εαυτό σου και ξεκινάς τις δίαιτες όταν είσαι απο αυτούς που κάθε φορά που ακούς δίαιτα βγάζεις σπυράκια, σαν εμένα! Για τα μάτια του κόσμου λοιπόν πρέπει να προσπαθήσεις να φάς…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

R.I.P. Anthony Bourdain

O μεγάλος ΣΕΦ του CNN αυτοκτόνησε σήμερα στα 61 του χρόνια. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 25% σε δύο μόλις δεκαετίες. Ρέστ ιν πίς μάστορα, ευχαριστούμε για τα μαγικά σου. “Ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για τις ανάγκες της δημοφιλούς σειράς «Parts Unknown» του CNN…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μπαλίτσες Καρύδας – Με 3 υλικά!

Μπαλίτσες Καρύδας – Με 3 υλικά . Εντάξει.  Comeback με μία εύκολη συνταγή για καλοκαιρινό γλυκάκι επιβάλλεται! Και με μόνο 3 υλικά, της τεμπέλας! Ιδανικό για όσους από μας ξεκίνησαν δίαιτες και χρειάζονται λίγη ζάχαρη κάθε μέρα για να μην τρελαθούν! Πάτα πλέι λοιπόν στο άσμα μάνα μου, και φτιάξτο αυτό το εύκολο γλυκάκι για…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ομελέτα Μεσογειακή με Τοματίνια και Θυμάρι

Δέν χρειάζεται να γράψω πολλά για την ομελέτα. Λίγο-πολύ ολοι μας έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε είτε για πρωινό είτε για γρήγορο γεύμα το μεσημέρι. Σας δίνω την δική μου συνταγή για Μεσογειακή ομελέτα που μου αρέσει πολύ! Το φρέσκο θυμάρι απογειώνει την γεύση! Τώρα που ήρθε η άνοιξη, καιρός είναι να πάτε σε ένα θερμοκήπιο…