Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Κόκκινη Σάλτσα Πίτσας

Απλή, αρωματική, γρήγορη και πολυ, μα πολύ νόστιμη! Αυτή είναι η βασική μου συνταγή για κόκκινη σάλτσα για πίτσες εδώ και χρόνια. Βάλτε την σε λεπτές Ιταλικές πίτσες (συνταγή για ζυμάρι εδώ) ή αφράτες Ελληνικές ψωμένιες(κλίκ εδώ) με μία παραλλαγή της βασικής συνταγής.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Σπανακόρυζο με Ντομάτα

Ακόμα μια “μαμαδίστικη” παραδοσιακή Ελλληνική συνταγή! Το αγαπημένο σπανακόρυζο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C σε πρωτεΐνες & βιταμίνη Α. Ιδανικό για vegans και για περιόδους νηστείας αλλα φυσικά και όταν θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, μιάς που έχει λίγες θερμίδες ανα μερίδα (*περίπου 300 θερμίδες τα 250γρ). Εάν αφαιρέσουμε την τομάτα είναι το κλασικό γνωστό…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Pasta Caponata (Ιταλική μακαρονάδα με Λαχανικά)

Pasta Caponata! Η υπέροχη Ιταλική μακαρονάδα εμπνευσμένη από το φαγητό κατσαρόλας “καπονάτα” που το φτιάχνουν με μελιτζάνες, λαχανικά και τομάτες στη Σικελία! Εγώ χρησιμοποιώ λιγκουίνι μιας που είναι ιδανικά σε πλάτος για να κρατάνε την πλούσια σάλτσα σε κάθε μπουκιά! Είναι Vegan / Νηστίσιμη, και πολύ-πολύ νόστιμη!! Δοκιμάστε την!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ρεβύθια Κοκκινιστά

  Μαμαδίστικο φαγητό τα ρεβίθια(ή ρεβύθια) κοκκινιστά! Εύκολο και αυτό και έχει φανατικούς ερωτευμένους στην χώρα μας αφού καλλιεργούνται πανω απο 150.000 στρέμματα ρεβύθια κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη και τη Μακεδονία! Ανήκει στα όσπρια αλλα είναι απο “τα καλά” που τα τρώνε δηλαδή και πολλά μικρά παιδάκια εννοώ! 🙂 Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μαλακές Μπάρες Καρύδας

Πανεύκολο γλυκάκι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καρύδας! Έχει προέλευση Βραζιλιάνικη (οι βραζιλιάνοι το ονομάζουν Κοκάδα) αλλα κάλλιστα το λες και Ελληνικό “γιαγιαδίστικο” γλυκό!  Το φτιάχνουμε με λιγοστά υλικά, το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε! Είμαι ενθουσιασμένος με την απλότητα του την νοστιμιά αλλα και το ό,τι έχει λίγες θερμίδες (συγκριτικά με μία…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ιταλική Focaccia (Φοκάτσια)

Η Focaccia (φοκάτσια) είναι το απόλυτο Ιταλικό ψωμί φούρνου. Έχει την υφή της αφράτης “Ελληνικής” πίτσας. Είναι εύκολη και φτιάχνεται με μαγιά αλεύρι και ελαιόλαδο και συνήθως οι Ιταλοί βυθίζουν βότανα, χονδρό αλάτι και λαχανικά στην επιφάνεια της πρίν την ψήσουν.   Σε άλλες περιοχές οπως η Recco φτιάχνουν την φοκάτσια με τυρί ή κρεμμύδι…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Ρεβιθάδα απο την Σίφνο

Ρεβιθάδα απο την Σίφνο Μία πολύ απλή νησιώτικη συνταγή για ρεβίθια φούρνου, θέλει αρκετές ώρες για να ετοιμαστεί αλλά η νοστιμιά ειναι απερίγραπτη. Εάν έχετε φούρνο με ξύλα στο χωριό είναι και πολύ οικονομική! 250 γρ ρεβίθια (ξηρά)1 κ.γ. αλεύρι (για ολες τις χρήσεις)1 μεγάλο κρεμμύδι (χονδροκομμένο)1 φύλλο δάφνη1 κλωνάρι ρίγανη (φρέσκια)4 κ.σ. ελαιόλαδο6 τοματάκια...
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Υγιεινό Κέικ με Ξηρούς καρπούς (gluten free)

Υγιεινό Κέικ με Ξηρούς Καρπούς Υγρό καλοκαιρινό κέικ με αλεσμένους ξηρούς καρπούς, χωρίς αλεύρι. Ιδανικό για πρωινό μαζί με ένα φυτζάνι Ελληνικό καφέ. Είναι πλούσιο, εύκολο και πολύ θρεπτικό! 250 γρ καρύδια125 γρ φουντούκια125 γρ αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)100 γρ ινδοκάρυδο (ξερό, ή φρέσκια καρύδα τριμμένη)500 γρ ζάχαρη άχνη100 γρ φρεσκοστημμένο χυμό λάιμ (ή λεμονιού)7 μέτρια αβγά2...
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μαρμελάδα βύσσινο

Φέτος έφτιαξα την καλύτερη μαρμελάδα βύσσινο που έχω φαει ποτέ! Θυμίζει γλυκό του κουταλιού λόγω των αρωματικών και των μπαχαρικών που εχει μέσα. Υπέροχη συνταγή, την έγραψα αμέσως για να μην την χασω! Φυσικά μπορείτε να την κάνετε παραδοσιακά χωρίς τα εξτρα αρωματικά που σας γράφω αλλα πραγματικά αξίζει!