Πανεύκολο γλυκάκι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καρύδας! Έχει προέλευση Βραζιλιάνικη (οι βραζιλιάνοι το ονομάζουν Κοκάδα) αλλα κάλλιστα το λες και Ελληνικό “γιαγιαδίστικο” γλυκό! Το φτιάχνουμε με λιγοστά υλικά, το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε! Είμαι ενθουσιασμένος με την απλότητα του την νοστιμιά αλλα και το ό,τι έχει λίγες θερμίδες (συγκριτικά με μία πάστα…) Δοκιμάστε το!
Μαλακές Μπάρες Καρύδας
Βραζιλιάνικη Cocada ή "Γιαγιαδίστικες" μπάρες καρύδας!
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 8 μπάρες
Υλικά
- 200 γρ ινδοκάρυδο
- 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 100 ml φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
- 394 γρ ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί = 394γρ
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο και τα τριμμένα αμύδγαλα με το γάλα και τα ανακατεύουμε.
- Χρησιμοποιούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μίγμα του μπόλ, το ζαχαρούχο γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πιάνει χρυσαφί χρώμα απο κάτω.
- Βγάζουμε απο την φωτιά και το ρίχνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Το πατάμε με το κουτάλι καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30' με μία ώρα
- Ξεφορμάρουμε με την βοήθεια ενος μαχαιριού στα πλαϊνά της φόρμας, κόβουμε σε λωρίδες και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes