Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Εύκολο Παγωτό Μόκα (χωρίς αβγά)

Πανεύκολο Παγωτό Μόκα με 3 υλικά μόνο! Παγωτό “της τεμπέλας” κανονικότατα χαχα. Γεύση που θυμίζει το παγωτό που μας έφτιαχναν οι “προχώ” γιαγιάδες μας που δεν γούσταραν συμβατικές “σοκολάτες και βανίλιες”. Λοιπόν, γράψτε συνταγή και κρατήστε την γιατι θα γίνει απο τις αγαπημένες σας! Θα χρειαστούμε ενα μίξερ να χτυπήσουμε τα υλικά και ενα μπόλ…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Πως να Μαγειρέψετε Μοσχάρι

Ο καλός ο μάγειρας πρέπει να είναι και καλός χασάπης. Έτσι κι εγώ πρίν ένα χρόνο μαζί με τα πτυχία οικονομικών κότσαρα στον τοίχο μου και ένα χασαπικής. Σε αυτό το αρθρο θα σας μιλήσω για τα το πώς να επιλέγετε τα κομμάτια του μοσχαριού, ανάλογα με το πώς θα τα μαγειρέψετε. Ένα από τα…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Κρητικός Ντάκος

Έχουμε φάει όλοι αυτή τη σαλάτα κάπου, και μας ενθουσίασε. Την έχω δεί να την φτιάχνουν αμέτρητοι τηλεσέφ στην Ελλάδα και να την καταστρέφουν τελείως βάζοντας την “Άρτα με τα Γιάννενα” μεσα. ΟΧΙ. θα είμαι αυστηρός εδω. Η απόλυτη επιτυχία της σαλάτας αυτής βασίζεται στην απλότητα της ντομάτας, του παξιμαδιού, του παρθένου ελαιολάδου και σε…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Σπιτικό Spread Σοκολάτας

Υπέροχο άλειμμα Σοκολάτας τύπου πραλίνα φουντουκιού, ΠΟΛΥ πιο νόστιμο από αυτά του εμπορίου και με υλικά που γνωρίζετε. Θα το φτιάξετε μόνοι σας και θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους! Θα χρειαστούμε μία κατσαρόλα, ένα μπολ και βάζα για να διατηρήσουμε το άλειμμα μας. Προετοιμασία: 10′, Παρασκευή: 15′. Η συνταγή φτιάχνει περίπου δύο βάζα 400γρ Υλικά…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Κουλούρια Ολικής

Φανταστικά σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης με αλεύρι ολικής άλεσης. Πανεύκολα στην προετοιμασία, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή για να σου φουσκώσει το ζυμάρι σου, μάνα μου! Ψήνεις αμέσως για 20-30΄και απολαμβάνεις τα δικά σου κουλούρια, οικονομικά αλλα και πεντανόστιμα και με περηφάνια! Θα χρειαστούμε ένα μίξερ με γάντζο για ζύμες για το ζύμωμα (ή δυνατα…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Αμυγδαλωτά με Πορτοκάλι

Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πανεύκολα αμυγδαλωτά με πορτοκάλι. Αυτήν την “έκλεψα” απο τον φανταστικό ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο. Δεν θα πώ παραπάνω, έχω απλά ενθουσιαστεί. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!   Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ για να αλέσετε αμύγδαλα και το σιρόπι με τις φλούδες των εσπεριδοειδών και ένα μπολ για να ανακατεψετε τα μίγματα….

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μπάρες Δημητριακών με Μούσλι

Υπέροχες αλλα και υγιεινές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα κουβερτούρα, μούσλι, μπόλικους ξηρούς καρπούς, χουρμάδες, ξερά σύκα, ταχίνι και νιφάδες βρώμης!  Δεν χρειάζονταο ψήσιμο. Είναι μοναδικές για αθλητές και για όσους θέλουν ένα boost πρίν απο έντονη προπόνηση ή μία εντονη μέρα στη δουλειά. Έχουν πολλές βιταμίνες, αρκετούς υδατανθρακες αλλα και καλά λιπαρά, είναι απο μόνες…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Σαλάτα με Ρόκα Παντζάρι

Θρεπτικότατη σαλάτα Ρόκα/Παντζάρι, ότι πρέπει για βραδινό γεύμα απο μόνη της  ή για συνοδέψετε ένα ελαφρύ πιάτο το μεσημέρι. Χαμηλή σε λιπαρά αλλά και αντιοξειδωτική. Το Παντζάρι και η σως που σας προτείνω κάνουν την όλη τη διαφορά. Αν και πολλοί αποφευγουν τα πατζάρια στη διατροφή τους, επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Smoothie Πολυβιταμινούχο

Υπέροχο smoothie για πρωινό ή για όταν χρειάζετε ένα boost ο οργανισμός σας! Έχει λαχανικά και φρούτα για μπόλικες φυτικές ίνες και βιταμίνες, φυστικοβούτυρο για πρωτείνη, ξερά δαμάσκηνα και μέλι για την γλύκα, η γεύση ειναι σαν την παιδική φρουτόκρεμα που τρώγαμε συνέχεια όταν ήμασταν μωρά και έχει υπέροχο φυσικό κοκκινο/ροζουλί χρώμα για να το…