Θρεπτικότατη σαλάτα Ρόκα/Παντζάρι, ότι πρέπει για βραδινό γεύμα απο μόνη της  ή για συνοδέψετε ένα ελαφρύ πιάτο το μεσημέρι. Χαμηλή σε λιπαρά αλλά και αντιοξειδωτική. Το Παντζάρι και η σως που σας προτείνω κάνουν την όλη τη διαφορά.

Αν και πολλοί αποφευγουν τα πατζάρια στη διατροφή τους, επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη  (το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους). Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες.

Δοκιμάστε την λοιπόν!

Τα υλικά που σας δίνω ειναι για μία ατομική σαλάτα/μερίδα. Οι θερμίδες που περιέχει ειναι περίπου 350 ανα μερίδα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο (60-70γρ)
  • 150γρ ρόκα
  • 2 κ.σ. cottage cheese (ή ανθότυρο)
  • 1 φέτα πορτοκάλι καθαρισμένη & κομμένη στα δύο

για την σως

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο
  • χυμό απο μία φέτα πορτοκάλι

 

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Φτιάχνουμε την σώς:  ανακατευούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή σε ενα σεϊκερ.
  2. Ψιλοκόβουμε το παντζάρι και το ανακατεύουμε με την ρόκα
  3. Ρίχνουμε την σώς και ανακατεύουμε
  4. Σερβίρουμε στο πιάτο την σαλάτα, διακοσμούμε με το πορτοκάλι και το cottage cheese