Λαδοκούλουρα με Πορτοκάλι Βανίλια και Κάρδαμο

28

Πανεύκολη, υπέροχη, μυρωδάτη, ΝΟΣΤΙΜΗ συνταγή! Της τεμπέλας θα την έλεγα γιατί έχεις κουλουράκια σε λιγότερο από μία ώρα με το ψήσιμο μαζί και όλα γίνονται σε ένα μπολ. ΚΑΙ ΝΑΙ, είναι όσο τέλεια κουλουράκια όσο φαίνονται. Νηστίσιμα και Vegan, αλλά όπως προείπα πάνω απ’όλα ΝΟΣΤΙΜΑΑΑΑΑ!!! Α, και μοσχοβολάει όοοολο το σπίτι!!  ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑΑΑΑ!!!

Θα χρειαστούμε δυο μπόλ. Χρόνος προετοιμασίας 30′ Χρόνος ψησίματος 25′ Η συνταγή που δίνω βγάζει δύο ταψιά κουλουράκια.

Υλικά

  • 600γρ αλεύρι μαλακό
  • 150γρ ελαιόλαδο
  • 150γρ ζάχαρη άχνη
  • 150γρ χυμό φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι (4-5 μικρά πορτοκάλια)
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 3 φιαλίδια βανίλια
  • 3γρ κάρδαμο σε σκόνη (1 σακουλάκι)(το λένε κακουλέ, είναι το ίδιο αρωματικό που βάζουμε και στα τσουρέκια)
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα(την σκόνη)(+τον χυμό απο ένα λεμόνι για να την ενεργοποιήσουμε)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C (θέλουν προσοχή στο ψήσιμο. Ο φούρνος σας πρέπει να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για να έχουμε αυτο το όμορφο απαλό κίτρινο χρώμα, και όχι το καμμένο κόκκινο)
  2. Σε ένα μεγάλο μπόλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Σε ένα ποτήρι βάζουμε την μαγειρική σόδα και στύβουμε το λεμόνι μέσα. Θα δούμε αμέσως την σόδα να αφρίζει και να φουσκώνει. Ανακατευουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο μίγμα με το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά μας.
  4. Σε ένα δευτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να παει το αρωματικό και το μπέικιν παντού.
  5. Ενώνουμε τα δύο μίγματα ρίχνοντας το μίγμα με το αλεύρι στα υγρά μας.
  6. Ζυμώνουμε με το χέρι ώσπου να μπορούμε να πιάσουμε την ζύμη και να μην κολλάει. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε μία-μία κουταλιά λίγο αλευρι ακόμη ωσπου να το φέρουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό το κάνουμε γιατι εάν δεν ζυγίσουμε τον χυμό απο τα πορτοκάλια η υγρασία της ζύμης μας μπορεί να διαφέρει. άρα προσθέτουμε είτε αλέυρι είτε χυμο για να το φτάσουμε εκει που θέλουμε για να είναι εύπλαστη.
  7. Κάντε τα σχεδιάκια που σας αρέσουν και ψήστε στους 150°C για 25-30′ σε φούρνο στον αέρα

Προσωπικά μου αρέσουν τα απλά σχεδιάκια γιαυτό επέλεξα το παραδοσιακό στεφανάκι. Ζύγισα το κάθε ζυμαράκι μου να ειναι 20-25γρ περίπου το έπλασα μπαστουνάκια και μετα το γύρισα σε πέταλο και το ένωσα πατωντας την μία άκρη πάνω στην άλλη. Δείτε παρακάτω την τεχνική στις φωτογραφίες που έβγαλα. Ότι σχεδιο και να διαλέξετε προσέξτε να είναι στα ίδια γραμμάρια περίπου όλα τα κουλουράκια σας(έστω και με το μάτι) για να ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο και να έχετε ένα τελέιο αποτέλεσμα. Προσοχή στη  αρχή στο ζύμωμα, μην το παρακάνετε γιατι θα αρχίσει η ζύμη να βγάζει το λαδι της και δεν το θέλουμε.

λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
λαδοκουλουρα
11
ΤΕΛΕΙΟ
1
4
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close