Εύκολα ψωμάκια με φυτικό τυρί για σαντουϊτσάκια. Χωρίς μίξερ, χωρίς χρόνο αναμονής για να φουσκώσουν. Απλά ζυμώνετε ολα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ψήνετε! Φτιάξτε τα για να τα δώσετε στα παιδια στο σχολείο γεμιστά με ότι θέλετε ή για ένα πολυ νόστιμο πρωινό.

 

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (600γρ)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (250γρ)
  • 1 φλυτζάνι φυτικό τυρί τριμμένο (200γρ)
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη καλά
  • ½ φλυτζάνι (130-150ml) γάλα καρύδας (το έτοιμο αραιωμένο που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. μπορείτε να βάλετε κανονικό γάλα ή γάλα αμυγδάλου/σόγιας)
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ
  2. Ζυμώνουμε ώσπου να σφίξει το ζυμάρι μας οπως στην φωτογραφία παρακάτω, εάν τα φτιάξετε τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού αφήστε το ζυμάρι στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να σφίξει και να πλάθετε ευκολα.
  3. Χωρίζουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε τα ψωμάκια
  4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′

 

ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΑΣ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΑΣ