Αυτή η συνταγή ειναι πολύ απλή. Η βασική σάλτσα τομάτας για ζυμαρικά θα έλεγα, που προσθέτοντας υλικά την κάνεις ότι ποθείς. Φυσικά είναι υπέροχη και οπως σας την δίνω με τα λίγα υλικά. Οι Ιταλοί την ονομάζουν μαρινάρα και πρoέρχεται απο την Νάπολη. Όταν προσθέσεις πιπεριά τσίλι γίνεται σάλτσα arrabbiata, όταν βάλεις αντσούγιες, ελιές και κάππαρη έχεις μια puttanesca.

Βάλτε το άσμα να παίζει και βούρ στην κουζίνα!!

Βασική Σάλτσα Τομάτας (Marinara)

Κουζίνα Ελληνική, Ιταλική
Χρόνος Μαγειρέματος 20 minutes
Συνολικός Χρόνος 20 minutes
Μερίδες 4 μερίδες

Υλικά

  • 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (1 κονσέρβα=400γρ)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη (μία πρέζα, εάν χρειαστεί)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά ώσπου να πήξει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε συχνά.