Υπέροχο «μαμαδίστικο φαγάκι» για το ΣΚ! Α, και όλη η διαδικασία γίνεται σε μία κατσαρόλα (δεν πλένεις, και χαίρεσαι την μέρα σου!)

Χοιρινό Κοκκινιστό με Λαχανικά


Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 35 minutes
Συνολικός Χρόνος 45 minutes
Μερίδες 4 Άτομα

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά άσπρα χονδροκομμένα στα 4
  • 3 καρότα μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. ψιλοκομμένο τοματάκι (1 κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 330 ml μπίρα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 τεμάχια μπαχάρι σε σπόρους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη με βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια από το κρέας μαζί με κρύο νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 15 λεπτά

  2. Αφαιρούμε και σουρώνουμε το χοιρινό. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. 

  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τα προβρασμένα κομμάτια από το χοιρινό κρέας και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας.

  4. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την μουστάρδα συνεχίζουμε ανακατεύοντας, σβήνουμε με την μπίρα και ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ.

  5. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια νσε φέτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να δέσει η σάλτσα.